Calatorie in jurul lumii – partea IV

Si dupa atatea locuri incarcate de istorie cred ca a sosit timpul sa imi continui calatoria cu cateva insule!

Voi incepe cu Insulele Caraibe, considerate unele dintre cele mai exotice insule din lume! Cunoscute mai ales ca destinatii pentru luna de miere, Insulele Caraibe au marele avantaj de a avea vreme buna tot timpul anului. Astfel, oricand ai vrea sa mergi intr-o vacanta la mare, intr-un loc exotic , una din insulele caraibe este alegerea potrivita.

Dintre cele aproximativ 7000 de insule situate in Marea Caraibelor, am sa amintesc numai cateva dintre cele mai cunoscute: Jamaica, Aruba, Cuba, Barbados, Grenada, Costa Rica, Antigua si, nu in ultimul rand, Bahamas.

Cuba este cea mai mare dintre insule si totodata, una dintre cele mai cunoscute. Este o insula misterioasa si plina de contradictii: insula tropicala cu o populatie destul de saraca dar foarte vesela, insula romului, a trestiei de zahar si a lui Che Guevara. Havana este capitala, iar Varadero este cea mai cunoscuta destinatie a Cubei. O data ajuns in Cuba vei avea impresia ca ai ajuns intr-un loc uitat de timp, un loc animat, tropical, in care vei vrea sa te intorci mereu!

Putin mai la nord de Cuba gasim Insulele Bermude. Bermuda este situata in Oceanul Atlantic si este teritoriu al Marii Britanii. In trecut a fost cunoscuta si sub numele  “Insula Diavolului” datorita recifelor de corali care o inconjurau(acestea ingreunau accesul corabiilor si, de multe ori, le scufundau).

Insulele Bermude sunt cunoscute pentru plajele superbe si totodata sunt  cele mai controversate insule din lume datorita numeroaselor fenomene inexplicabile ce au avut loc aici. Se spune ca in zona numita Triunghiul Bermudelor (triunghiul este format intre Bermuda, Miami si Puerto Rico), de-a lungul timpului au disparut mai multe avioane si vapoare si s-au petrecut numeroase fenomene inexplicabile. Este o destinatie potrivita mai ales pentru iubitorii povestilor misterioase.

Hawaii ar fi destinatia cu care mi-as dori sa inchei calatoria mea in jurul lumii. Un arhipelag foarte izolat, este cunoscut astazi atat pentru peisajele exotice cat si pentru simplitatea pe care o gasesti aici.

O data ajuns in Hawaii vei fi intampinat cu orhidee si astfel vei intra in atmosfera imbietoare a acestui loc indepartat. Hawaii are aproximativ 137 insule, foarte diferite una de alta. Daca ajungi aici iti recomand sa nu stai intr-un singur loc. Frumusetea insulelor o poti descoperi numai cunoscandu-le pe fiecare in parte.

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *