Calatorie in jurul lumii – partea III

Dupa Maroc, ma indrept spre America de Sud. Prima oprire este Brazilia.

Brazilia este cea mai intinsa tara a Americii de Sud si una dintre cele mai mari tari ale lumii. Totodata, este si o tara cu un teritoriu putin explorat de om. Padurea amazoniana mai are si astazi zone destul de intinse inca neecunoscute.

Cel mai renumit oras al Braziliei este Rio de Janeiro. Aici are loc la fiecare inceput de an Carnavalul de la Rio, carnaval la care participa toate scolile de samba din Brazilia.

Carnavalul de la Rio este un eveniment ce strange sute de mii de oameni in fiecare an. In 2011 Carnavalul va avea loc in a doua saptamana a lunii martie asa ca daca vrei sa vezi parada scolilor de dans rezerva-ti loc din timp!

Aflata in vecinatatea Braziliei, Argentina este urmatorul meu punct de oprire. Buenos Aires este una dintre cele mai renumite metropole ale lumii si mai este denumit si “Parisul sudului”. Poti vizita acest oras in orice prioada a anului dar e bine de stiut ca pe perioada verii (ianuarie-februarie) multe muzee sunt inchise. Cand vii aici ai grija sa vizitezi Plaza de Mayo, Casa Rosada (aflata in Plaza de Mayo), Catedrala Metropolitana, Monserrat, cartierul San Telmo.

Si daca tot sunt in Argentina, imi vine in minte binecunoscutul tango argentinian. Unul dintre evenimentele mari din Buenos Aires este Festivalul de Tango. Din 2008 acest festival are loc in luna august, chiar inaintea Campionatului mondial de tango.

Dupa aceasta mica incursiune in tara tangoului plec mai departe pentru  a descoperi locul unde inca mai gasim urme ale unei vechi civilizatii ale lumii – civilizatia incasa.

Considerat simbol al imperiului incas, Machu Picchu (sau Orasul Pierdut) se afla la o inaltine de 2400 m in Valea Urubamba din Peru.

Legenda spune ca Machu Picchu a fost construit in secolul XV si ca era un fel de statiune montana pentru nobilimea incasa. Aici erau temple, statui si monumente dedicate zeitatilor incase. Din 1983 Machu Picchu a fost declarat patrimoniu al UNESCO.

Este timpul sa ma indrept catre o noua civilizatie misterioasa: civilizatia Maya. Mayasii au trait pe teritoriul de astazi al Mexicului. Originea acestei civilizatii este si astazi neclara, lucru ce aduce multi pasionati ai istoriei in Mexic. La fel ca si dacii, mayasii aveau un calendar ce starneste si astazi interes.

Chichen Itza ( “la gura fantanii Itza”) este cel mai cunoscut sit arheologic din peninsula Yucatan, construit de civilizatia maya. Este un sit arheologic precolumbian ce prezinta mai multe stiluri arhitecturale. Chichen Itza a fost un centru regional al campiilor mayase din nord din perioada clasica tarzie pana la inceputul perioadei postclasice.

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *