Calatorie in jurul lumii – partea II

Indonezia este destinatia urmatoare a acestei calatorii. “Salba de smaralde a Ecuatorului”, cum mai este denumita, numara in jur de 18000 de insule dintre care aproximativ 6000 sunt nelocuite.

Una dintre cele mai cunoscute insule indoneziene si totodata una dintre cele mai renumite destinatii de vacanta este Bali ( sau “Dimineata lumii”). Vei gasi aici o atmosfera plina de mister, peisaje superbe si te vei convinge de ce insula Bali a primit premiul pentru Cea mai buna Insula a Lumii mai multi ani la rand, premiu oferit de The International Travel Magazine.

Australia este in acelasi timp si continent si insula (cea mai mare insula a lumii) ce se intinde pe aproximativ 7,5 milioane km patrati. De-a lungul timpului, Australia a fascinat intregul glob pamantesc cu peisajele salbatice, pasarile viu colorate si, nu in ultimul rand, cu marsupialele. Australia este singurul loc din lume unde intalnim canguri si sunt convinsa ca fiecare dintre noi isi doreste sa ajunga macar o data aici.

Poate cel mai cunoscut oras al acestui mic continent este Sydney. Secretul orasului sta in tarmul stralucitor impodobit cu palmieri, golfuri si cu aproximativ 70 de plaje. Cand ajungi in Sydney ai grija sa faci o plimbare cu ferry boat-ul: vei vedea in acest fel multe din frumusetile orasului. Iar daca vrei sa vezi ceva cu totul deosebit, te sfatuiesc sa mergi in Sydney de Revelion – vei vedea aici unul dintre cele mai frumoase spectacole cu artificii din lume!

Imi continui apoi drumul catre Insulele Seychelles, insulele cele mai ravnite din lume pentru petrecerea lunii de miere. Denumite si “Bijuteriile Oceanului Indian”, insulele Seychelles sunt considerate un adevarat paradis si totodata cel mai frumos arhipelag din lume. Vei gasi aici plaje cu nisip alb foarte fin si apa ca de topaz. Seychelles este locul perfect pentru relaxare unde iti poti inchiria o casuta in mijlocul naturii si te poti bucura de intreaga frumusete ce se afla in jurul tau!

La mica distanta de Seychelles, se afla Africa iar urmatoarea destinatie este Kenya. Cine nu a visat pana acum la un safari? Kenya este o destinatie speciala unde te poti bucura atat de civilizatie cat si de salbaticie. Pe teritoriul Kenyei se afla 11 parcuri nationale dintre care unul este cel mai mare din lume (Tsavo), 4 rezervatii naturale, 2 parcuri marine si 2 rezervatii de vanatoare.

Situat in Africa de Nord, Maroc este o destinatie fascinanta si foarte diferita de tot ce ai vazut pana in prezent. Locuri exotice, incitante si pline de mister.

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *