Brasov… Kronstadt

Orasul Brasov este situat in partea centrala a tarii si este considerat ca fiind cel mai important al doilea oras al Romaniei. Localizat la 160km de Bucuresti, Brasovul este asezat in mijlocul tarii, la intalnirea Carpatilor Orientali cu cei Meridionali.

Orasul vechi, fondat de cavalerii teutoni in 1211, este unul dintre cele mai bine pastrate orase din Europa.

Oras atestat documentar in 1271, apare mentionat (cu numele „Kronstadt” sau “Corona”) pentru prima data in 1234, iar in secolele XIV-XVIII devine un important centru comercial si mestesugaresc, cu un important rol cultural.

In 1395 incepe construirea primelor ziduri de fortificatie ale orasului. In 1689 Brasovul este devastat de un incendiu, iar in aceasta imprejurare arde si Biserica Evanghelica, construita intre 1384-1477 in stil gotic. Zidurile bisericii au  ramas innegrite de fum, iar de atunci i s-a dat numele de Biserica Neagra.

Astazi, Brasovul este in totalitate restaurat spre bucuria turistilor, al caror numar creste in fiecare an.

In Brasov se pot vizita foarte multe obiective turistice, dintre care cele mai importante sunt:

Biserica Neagra, cea mai veche constructie gotica din tara. Constructia ei a fost inceputa in 1383 pe locul unei biserici din prima jumatate a secolului XIII. Biserica a suferit distrugeri in timpul invaziei turcesti din 1421, dar a fost refacuta pana in 1477.

Casa Sfatului, situata in Piata Sfatului,  construita in 1420, in interiorul careia se afla Muzeul Brasovului.

Cetatea Brasovului: ruinele unui monument istoric si architectural datand din secolul XIV. Pana in secolul XVII era inconjurata de 3 km de ziduri de aparare late de 1,7-2,2m si inalte de 12m din care astazi se mai pastreaza doar cel dinspre nord si o serie de porti si de bastioane: Poarta Ecaterina (aici este pastrata vechea stema a orasului), Poarta Strazii Negre, Poarta Schei, Bastionul Tesatorilor (cel mai mare bastion din Romania), Bastionul Fierarilor, Bastionul Postavarilor, Bastionul Tabacarilor, Bastionul Funarilor, Bastionul Graft, Bastionul Portii, Turnul Alb, Turnul Negru.

Cetatuia, situata pe Dealul Cetatii, datand din secolele XVI-VII (astazi complexul turistic “Cetatuia”, restaurant cu specific medieval).

Varful Tampa (865m), un frumos loc de belvedere unde se poate ajunge cu telecabina sau urcand pe o poteca in serpentine pana in varf.

Muzeul Culturii Romanesti din Scheiu Brasovului cu istoria tiparului, arta medievala si sala de clasa a primei scoli romanesti din Transilvania.

Casa Negustorilor, construita in 1544 (negotul a fost sustinut de Vlad Tepes pentru brasoveni scurtand toate drumurile in scopul schimburilor comerciale din Brasov).

Strada Sforii, cea mai ingusta strada din Europa, masoara aproximativ 1.3m.

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *