Revino: calatorie printre vinurile romanesti

Imi plac calatoriile tematice si, de-a lungul timpului am incercat tot felul de calatorii bazate pe pasiunile mele: fotografie, diving, trekking, echitatie,  gastronomie si…vinuri.

Nu numai ca le-am incercat ca si calator, insa acolo unde mi-au placut locurile si oamenii am organizat tabere tematice. Asa cum a fost tabara de echitatie din aprilie si taberele de fotografie #DeltaExplorer (urmeaza 3 editii cu 3 teme diferite anul acesta, detalii gasesti aici).

A sosit timpul sa-ti marturisesc ca lumea vinurilor a devenit din ce in ce mai interesanta pentru mine. Si a devenit interesanta atat prin aromele descoperite cat si prin faptul ca am gasit o multime de crame ce isi au portile deschise pentru vizite – iar unde e vorba de calatorii e clar ca e domeniul meu. Le-am vizitat, mi-a placut si am descoperit turismul viticol. Si uite asa am ajuns de vreo 2 ani incoace in mai multe tururi viticole atat in Romania cat si in Republica Moldova.

Lucrul acesta m-a facut sa caut cateva certificari in vin pe care sa le fac tocmai pentru a fi in cunostinta de cauza daca imi doresc sa organizez cateva calatorii tematice la crame. In ultimele 6 luni calatoriile mi-au fost impletite cu cursuri de vin, iar zilele trecute tocmai am primit rezultatele la examen de la cel mai asteptat curs de vinuri facut de mine pana acum: WSET Level 2 Award in Wines & Spirits.

Sa mai spun cata bucurie mi-a adus rezultatul? Rezultatul fiind unul extrem de pozitiv (am terminat “cu merit”) am un motiv in plus sa iti spun ca ma apropii din ce in ce mai mult de lansarea unui nou proiect ce va impleti calatoriile cu vinul. Pana este acesta gata voi continua sa merg la crame, sa ma documentez si sa merg la cat mai multe evenimente de profil pentru a pune la punct ultimele detalii. Bineinteles, te tin  la curent pentru ca noul proiect are legatura cu calatoriile tematice.

Urmatorul eveniment legat de vinuri care are loc in Romania este targul “Revino“, organizat de  CrameRomania.ro si Revino.ro, eveniment aflat la a treia editie pe care il recomand cu drag.

 

In ultimii 2 ani de zile am participat la cat de multe targuri de vin am putut iar Revino a fost cel care mi-a ramas in suflet.

Am participat cu mare curiozitate anul trecut la editia a doua si am gasit ceva total diferit fata de alte targuri de vinuri: o organizare extraordinara, atmosfera calda, oameni zambitori peste tot, crame romanesti cu vinuri de top. Cred eu ca am simtit lucrurile asa pentru ca stiu ca organizatoarea, Alina Iancu, este pasionata de vinuri de ani de zile si face minuni in industria asta (apropos, i-am luat un interviu video anul trecut – uite cum a iesit). Cum se spune, “omul sfinteste locul” 🙂

Avand experienta de anul trecut abia astept sa ajung la editia a treia care are loc intre 12 si 14 mai  2018 la Hotel Novotel in Bucuresti pentru a face o noua calatorie printre vinurile romanesti. Ceea ce iti recomand si tie daca vrei sa cunosti un domeniu nou si noi idei de calatorie. Cu ideile de calatorie legate de vin te pot ajuta si eu, insa parca alta e experienta cand mergi sa vezi cu ochii tai.

La Revino 2017

Targul Revino este dedicat cramelor mici si mijlocii din Romania  in principal, adica acelor crame ale caror vinuri nu le gasesti chiar peste tot. Asa ca acesta-i un motiv in plus sa vii sa le incerci.

Mai mult de atat, vei avea ocazia sa interactionezi cu producatorii de vin, sa le afli povestea si sa decizi daca vei face vreodata o calatorie pana la ei la crama cat sa le cunosti vinurile si mai mult. Totodata, evenimentul isi continua misiunea de a promova vinurile romanesti de calitate, consumul responsabil si turismul viticol la noi in tara.

Accesul la targul Revino este contra cost, sunt disponibile bilete de o zi sau de 2 zile iar detalii gasesti aici. Important: poti achizitiona biletul online, inainte de zilele de targ si ai o reducere.

Ca sa iti faci o idee cum va decurge evenimentul iti las mai jos principalele momente din fiecare dintre cele 3 zile.

Zilele de 12 si 13 mai (sambata si duminica) sunt dedicate publicului larg, celor care vor sa afle mai multe informatii despre vinurile romanesti de calitate sau vor sa isi programeze excursii la crame la biroul de turismul viticol si includ, pe langa expozitia de vinuri (deschisa intre orele 12 – 20), cateva workshopuri si masterclass-uri foarte interesante pentru cei pasionati de vin (toate sunt contra cost si necesita rezervare prealabila):

  • 12 mai: Terroir wines with individual style (ora 12:30)
  • 12 mai: #1 of Gigondas come for the first time in Romania  – Louis Barruol (ora 14:30)
  • 12 mai; Meet the women of wine: Aurelia Visinescu, Lorena Deaconu, veronica Gheorghiu (ora 16:30)
  • 13 mai: Spumante romanesti obtinute prin metoda traditionala (ora 13)
  • 13 mai: Dealu Mare Vineyarf Tipicity (ora 16)

Ziua de 14 mai (luni) este dedicata in exclusivitate celor care lucreaza in domeniu, HoReCa si turism.

La cate crame interesante si-au anuntat prezenta imi este greu sa cred ca voi incheia vizita si degustarile de vin intr-o singura zi. Asa ca e posibil sa ne vedem la Revino atat sambata cat si duminica. Ce zici, vii?

Eu ma pregatesc de o adevarata calatorie printre vinurile romanesti la aceasta editie a targului Revino si mi-ar placea sa ma insotesti.

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

1 Comment

  • Bravo Carmina! Sã trãesti si succes în viata ta, iti dores din îndepartata Brazilia!

    Din Brazilia pãna la Timisoara
    Toti emigranti suferã de Dor de Tarã!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *