Povesti din Calatorii Culinare partea 1

Acum aproape 2 luni de zile anuntam ca urmeaza sa fac o tabara cu o tema foarte interesanta: Calatorii Culinare.

Ei bine, pe masura ce timpul trecea si ma apropiam de ziua inceperii taberei, emotiile cresteau si abia asteptam sa ma vad ajunsa in Predeal.

Au fost multe lucruri de pus la punct in special in ultimele 2 saptamani inainte de tabara:

  • planificare activitati
  • rezervare locuri in Parc Aventura si la Turul Brasovului
  • reconfirmare cazare si transport
  • reconfirmare cu toti participantii si lamurit ultimele detalii
  • cumparaturi (am avut de cumparat ingrediente pentru a gati cu specific indian, grecesc, marocan, chinezesc)
  • intalniri cu partenerii mei din aceasta tabara: Marina si Maxim pentru a pune la punct toate detaliile

Joi, 25.04. Am inceput ziua cu pregatirea bagajelor, apoi au urmat cumparaturile iar dupa amiaza am plecat toti 3 (eu, Marina si Maxim) spre Predeal.

Planul nostru era sa ajungem cu o zi inainte pentru a ne asigura ca totul decurge perfect si pentru a pregati prima masa a tabere: cea cu specific indian.

Zis si facut. Ziua de joi a fost pe cat de linistita pe atat de plina 🙂

Am ajuns in cursul serii la Predeal, ne-am cazat si am verificat ca totul sa functioneze perfect. Dupa ce am pus in ordine tot ce era prin bucatarie am luta cu totii o binemeritata pauza si am mers sa mancam in stil traditional romanesc la un restaurant din apropiere.

Noaptea ne-a gasit pe toti lucrand …tot la detaliile taberei 🙂

A doua zi, vineri, ne-am trezit cu gandul ca trebuie sa mergem sa gatim ceva specific indian (3 feluri de mancare mai exact) pentru 23 persoane. Pentru mine a fost o premiera 🙂 Nu gatesc eu prea mult, iar cand o fac este pentru maxim 4-5 persoane

Ziua de vineri a fost o experienta foarte placuta pentru mine… Maxim ne-a coordonat, iar totul a fost gata la timp, chiar cand au inceput sa soseasca participantii la tabara.

Meniul indian a constat in: mancare de linte, pui cu curry si salata indiana. Toate traditionale si foarte gustoase 🙂

Cam asa am preparat meniul indian:

Dupa masa de pranz, am vrut sa ne cunoastem cu totii mai bine asa ca… am intrat in sala de curs.

Nu te speria, nu a fost un “curs” in toata regula ci o sesiune de cunoastere. Dupa ce am explicat tuturor care va fi programul acestui weekend, am jucat 2 jocuri nu inainte de a-l lasa pe Maxim sa ne spuna cate ceva despre traditiile culinare ale celor 10 tari de care aminteam in articolul in care am anuntat tabara: China, India, Turcia, Maroc, Grecia, Spania, Rusia, Egipt, Tunisia, Vietnam.

Dupa povestile despre specificul fiecarei tari a urmat impartirea participantilor pe echipe. Am avut in total 3 echipe, fiecare reprezentand o tara: Grecia, Maroc si China. Fiecare echipa urma sa gateasca in zilele urmatoare cate ceva din specificul tarii pe care o reprezenta.

Si…pentru a-i face pe membrii echipelor sa se cunoasca mai bine si sa se apropie unii de altii mai mult i-am pus sa se joace 🙂

Fiecare echipa a avut de facut o sceneta in care sa exprime ceva specific tarii pe care o reprezenta. Totodata, fiecare echipa a avut dreptul sa se foloseasca de cateva obiecte.

Iata ce a iesit:

Echipa China

 

Echipa Maroc

Echipa Grecia

Mai multe imagini gasesti in acest album: Calatorii Culinare

Stai pe aproape pentru ca in urmatoarele articole gasesti:

  • fotografii cu ce au gatit cele 3 echipe (Grecia, Maroc, China)
  • imagini de la Parc Aventura si din Turul Brasovului
  • echipa castigatoare a Provocarii Culinare este…. te las sa afli in articolul potrivit
  • ce spun participantii la Calatoriile Culinare

Fotografiile si video-urile pe care le-am facut in Tabara Calatorii Culinare au fost facute cu un aparat Canon EOS M pus la dispozitie de Canon Romania. Un aparat potrivit pentru cei ce vor sa faca poze foarte bune destul de usor. Daca vrei sa fii la curent cu noutatile Canon urmareste pagina de Facebook si contul pe Twitter.

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *