Pietele de Craciun si povestile lor – Episodul 4 Budapesta

Am intrat in luna decembrie, cea mai frumoasa luna de peste an. Parca atmosfera Sarbatorilor ne-a cuprins pe toti si cu fiecare zi ce trece intram mai adanc in starea de… copilarie 🙂

Am ajuns la partea a patra a povestilor Pietelor de Craciun si am ales Budapesta.

Daca nu ai citit primele 3 parti ale povestilor Pietelor de Craciun, le gasesti aici: Episodul 1 Austria, Episodul 2 Germania, Episodul 3 Finlanda.

Pentru astazi am ales Budapesta din 2 motive: este una dintre cele mai apropiate Piete de Craciun de noi si am ales-o pentru a o vizita anul acesta.

Mi-am dorit de cativa ani incoace sa ajung sa vizitez o Piata de Craciun iar anul acesta se va realiza. In perioada 10-14 decembrie (later edit: calatoria a avut loc in decembrie 2012) voi fi in Budapesta si ma voi bucura de fiecare moment 🙂

Acum sunt in perioada pregatirilor de calatorie si m-am informat asupra orasului Budapesta. Inainte de orice plecare imi place sa imi fac planul ca sa pot profita la maxim de timpul petrecut la destinatie.

In primul rand m-am informat despre cum va fi vremea ca sa iau hainele potrivite. Nu stiu de ce dar ma asteptam la….ceva zapada la Budapesta in perioada asta. Nu sunt insa asa sigura ca va fi 🙁

Pasul 2 a fost sa aflu cat mai multe despre Budapest Card. Asa cum spuneam in articolul “Te scuteste de multe cheltuieli in vacanta” , ori de cate ori calatoresc undeva caut acest card (daca este disponibil in orasul respectiv) pentru a beneficia de cat mai multe vizite la diverse obiective turistice, de transport in comun gratuit si de reduceri la diverse restaurante, pub-uri si magazine.

Pasul 3 a fost sa studiez un ghid al Budapestei si sa notez care sunt obiectivele pe care vreau sa le vizitez.

Pe langa Pietele de Craciun (sunt mai multe in Budapesta, cea principala fiind in Piata Vorosmarty) am ales sa vizitez: Parlamentul, Catedrala Sf. Stefan, Vaci Utca, Podul cu Lanturi (si celelalte poduri ale Budapestei), baile termale (la Hotel Gellert sunt cele mai cunoscute bai termale ale Budapestei), Insula Margareta (Margitsziget), Palatul Regal si Biserica Matyas. Voi participa si la 2 tururi ghidate: Buda si Pesta.

In Pietele de Craciun ma astept sa gasesc multe decoratiuni de Craciun, cadouri, dulciuri si produse traditionale. Vreau sa simt atmosfera de aici si sa ma pierd printre zecile de casute de lemn ce alcatuiesc Pietele de Craciun.

Pe langa toate acestea vreau sa testez celebrul gulas (tara de rigine este Ungaria) si sa gust si alte produse traditionale unguresti. Am auzit ca prajiturile sunt delicioase aici 🙂

Voi face multe plimbari pe jos prin tot centrul vechi al Budapestei. Mi-a placut intotdeauna sa ma plimb pe stradutele mici ale marilor orase pentur ca de fiecare data am descoperit ceva inedit.

Budapesta are o frumusete arhitecturala aparte iar atmosfera de sarbatoare cred ca o prinde tare bine.

Abia astept sa ma intorc din Budapesta sa-ti arat cum am vazut eu Piata de Craciun. Voi face multe fotografii 🙂

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

4 Comments

  • Iti zic eu ca este zapada la Budapesta, dar nu pe trotuare, in principiu doar pe spatiile verzi sunt cativa centimetri de zapada.

    Azi dimineata la 9.30 am coborat din avion si erau -11 grade, in Romania la plecare cred ca erau 10 grade in plus 🙂

    Pana luni cand vii tu mai e putin, intreaba-ma cum e vremea duminica, vom fi chiar in Budapesta pe zi 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *