Marea Britanie – a must see

Si daca tot e vreme mohorata pe afara… ploua si se face din ce in ce mai frig… m-am gandit unde anume as vrea sa calatoresc si sa ma bucur de orice fel de vreme.

M-am uitat pe harta si nu stiu de ce dar Marea Britanie este cea care mi-a atras atentia. Asezata in nord vestul Europei si formata din Anglia, Scotia, Tara Galilor si Irlanda de Nord, Marea Britanie are farmecul ei chiar si pe ploaie.

Nu este un secret ca Londra este un oras ploios si totodata fascinant! Este un oras unde se imbina foarte bine trecutul cu prezentul, este un oras istoric si modern.

Printre cele mai renumite locuri pe care le poti vizita in Londra se numara:

 • British Museum – unul din primele 3 muzee ale lumii (celelalte sunt Luvru – Paris si Ermitaj – Sankt Petersburg)
 • National Gallery – gasesti aici una dintre cele mai bogate colectii de pictura si sculptura din lume
 • Buckingham Palace – construit in 1703 de Ducele de Buckingham si ulterior modificat de Regina Victoria, Palatul este astazi resedinta regala si se afla in cel mai vechi parc al Londrei, parcul St. James
 • Kensington Palace– fost palat regal in perioada 1689- 1760, astazi palatul este resedinta de rezerva a familiei regale. Din 1898 anumite parti ale palatului au fost deschise publicului.
 • Palatul Westminster – Palatul Parlamentului: construit in 1060 si refacut in 1834 in urma unui incendiu, Palatul mai pastreaza inca o parte originala – Westminster Hall. In 1859 aici a fost construit si renumitul Big Ben
 • Westminster Abbey – construita in stil gotic in secolul XIII, catedrala a fost de sute de ani teatrul marilor ceremonii monarhice
 • Turnul Londrei- primul turn a fost construit in 1078. Ulterior a fost resedinta regala, trezorerie, observator, depozit de arhive, arsenal si inchisoare. Astazi aici sunt pastrate bijuteriile coroanei.
 • Tower Bridge- construit in 1894, astazi adaposteste un muzeu.
 • St Paul’s Cathedral- constructia sa a durat 33 ani si a fost inceputa in 1675. Aici se desfasoara funeraliile comandantilor printre care: Winston Churchill, amiralul Nelson
 • Trafalgar Square– piata amenajata la inceputul secolului XIX
 • Madame Tussauds – cel mai cunoscut muzeul al figurilor de ceara.

Pentru a cunoaste Londra trebuie neaparat sa mergi in unul din pub-urile sale. Aici vei avea ocazia sa vezi cum se distreaza englezii si iti vei putea face noi prieteni.

Cand te gandesti la Marea Britanie… ce anume iti vine in minte? Whisky bineinteles. Whisky-ul este ceva specific Scotiei. Gasesti aici nenumarate tipuri de whisky: whisky din malt, whisky de cereale, whisky amestecat ; majoritatea sunt fabricate in Highlands. Legat de Scotia amintesc si cimpoiul, simbolul pentru scotieni.Tot legat de Scotia sunt sigura ca iti amintesti si de costumul traditional, kilt-ul.

Ce altceva iti mai aminteste de Marea Britanie? Rugby-ul ….este mai mult decat un sport in Tara Galilor. Rugby-ul este considerat o adevarata “religie” aici. Exista chiar si o Cupa Mondiala la rugby aici!

Fiecare zona a Marii Britanii este speciala, fiecare are ceva unic care merita descoperit. Te las pe tine sa gasesti si alte locuri cel putin la fel de interesante ca cele de mai sus! Calatorie placuta!

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *