Destinatii de toamna: Budapesta, Viena, Praga si Bratislava

Soarele s-a mai domolit, zilele toride de vara au trecut si incet, incet , toamna isi arata prezenta din ce in ce mai impunatoare.

Chiar daca zilele sunt mai mici si gandul la vacanta este undeva departe, poti face o escapada de cateva zile in cateva orase europene. Toamna este o perioada buna pentru a vizita anumite orase si pentru a te bucura de frumusetea care s-a pastrat peste ani in aceste locuri.

Pentru inceput te poti indrepta catre Budapesta, unul dintre cele mai frumoase orase ale Europei. Cele mai cunoscute obiective pe care le poti vizita aici sunt Parlamentul si Podul cu Lanturi. Pe langa acestea mai poti vizita Palatul Regal, Biserica Matthias, Piata Eroilor, Marea Sinangoga, Opera din Budapesta si multe altele, mai putin cunoscute. Nu uita sa iei un ghid turistic la tine pentru a te asigura ca vizitezi cele mai importante locatii!

Insula Margareta , situata pe Dunare, cu o lungime de 2km si jumatate atrage foarte multi turisti ce vin in Budapesta. Micuta insula este un loc principal de recreere pentru locuitorii orasului; aici se gasesc bai termale in aer liber si o piscina profesionista. Pe insula putem admira si niste ruine datate inca din secolul XIII, dar si o gradina zoologica si o gradina japoneza.

Nu in ultimul rand, daca vizitezi Budapesta nu poti rata delicioasele mancaruri traditionale unguresti. Vei gasi multe restaurante cu specific mai ales in centrul orasului – merita sa incerci nenumaratele feluri de gulas!

Ne indreptam apoi catre Viena, binecunoscuta capitala a muzicii. Este numita capitala muzicii pentru ca in secolele XVIII si XIX marii muzicieni austrieci au venit sa lucreze la Viena (dintre acestia, cei mai cunoscuti sunt  Haydn, Schubert, Mozart).

Astazi Viena isi pastreaza acest renume prin nenumaratele concerte  si alte evenimente ce au loc aici si mai ales prin concertele de Craciun ce sunt vestite si  Balul Johann Strauss ce are loc aici in fiecare an in luna februarie.

In Viena gasim mai multe stiluri arheologice, frumos imbinate pentru a ne oferi o incantatoare calatorie in marile epoci. De la stilul Gotic al Stephansdom-ului  aflat chiar inima orasului, la rafinatul stil Baroc al Palatului Hofburg, fosta rezidenta imperiala a habsburgilor. Urmeaza apoi monumentala arhitectura a Ringului Vienez format din Cladirea Parlamentului si a Operei, cladiri reprezentative ale secolului 19.
Nu numai scena culturala  si nenumaratele muzee fac din Viena legendara capitala a Austriei. Viena este cunoscuta si pentru traditionalele cafenele,restaurantele, rusticele „ Heurigen”(crame), nenumaratele biserici si renumitele zone de shopping. Totodata Viena are si multe spatii verzi si de recreere, un lucru neobisnuit pentru un oras de o asemenea dimensiune. Tot in Viena gasim si renumitul parc Prater.
Majoritatea obiectivelor turistice se afla in zona interioara a orasului, partea cea mai veche a Vienei, incercuita de Ringul Vienez, candva locul zidurilor orasului, iar astazi un bulevard lat, marginit de arbori. De-a lungul Ringului Vienez se pot vedea: Muzeul Austriac al Artei Aplicate, marea gradina publica Stadtpark si statuile marilor muzicieni, Opera, Burggarten (vechea gradina imperiala), colonadele Nene Burg (Noul Palat Imperial), Maria Theresien Park, cu monumentul si statuia ecvestra a Mariei Theresa, Muzeul de Arte Frumoase si Muzeul de Istorie Naturala, Parlamentul, Universitatea.

Pentru ca vizita sa fie completa, in Viena trebuie sa vezi: Palatul Schonnbrunn, Palatul Hofburg, Catedrala Sf. Stefan, Biserica Sf. Augustin, Opera Nationala, Figarohaus (Casa memoriala Mozart), Palatul Belvedere.

Urmatoarea destinatie, Praga, a fost numita “Orasul de aur al celor 100 de turnuri”.

Praga mai 2019

Praga este construita pe 7 coline ce coboara spre raul Vltava. Orasul s-a format prin unirea a cinci orasele medievale iar acest lucru se poate vedea in cartierele istorice ale orasului. Multe cladiri s-au pastrat pana astazi, acest lucru oferind Pragai o frumusete aparte.

Praga se afla asezata de o parte si de alta a raului Vltava. Pe malul estic al raului gasim trei zone: Vechiul cartier evreiesc, Orasul vechi si Orasul nou. Micul oras si Cetatea se afla pe malul vestic al raului. Podul Carol face legatura intre cele doua parti ale orasului. Pornind de aici, poti vizita centrul istoric al Pragai.

Vei putea vizita: Palatul Clam- Gallas- construit in stil baroc, Capela Betleem, Piata orasului vechi, Casa memoriala Franz Kafka, Calea regala, Cimitirul evreiesc vechi, Muzeul evreiesc, Castelul din Praga, Piata Vaclav, Biserica Sf. Nicolae, Palatul Sternberg, Biserica Sf. Maria din Tyn si multe alte obiective ce te asteapta sa le descoperi.

Urmatoarea destinatie a scurtei noastre calatorii este Bratislava. Concentrate intr-un spatiu destul de restrans, principalele obiective turistice ale Bratislavei sunt asezate in centrul istoric al orasului. Pe malul Dunarii, in Bratislava putem admira arhitectura de o frumusete rara ce s-a pastrat pana astazi. In primul and vom vizita Castelul din Bratislava, principala atractie a orasului. Faima acestui castel a fost data datorita faptului ca in turnul castelului s-u pastrat bijuteriile coroanei Ungare. “Ascunzatoarea” coroanei era permanent pazita de doi soldati, unul german si unul ungur.

Bratislava mai 2019

Catedrala Sf. Martin este o alta cladire importanta ce merita vazuta in Bratislava. Alaturi de ea, in centrul vechi al orasului mai putem vedea: Palatul Primate, Biserica franciscana, Old Town Hall, Palatul Grassalkovich, Poarta Sf. Michel, Reduta, Piata principala, Biserica Albastra.

Acestea sunt numai cateva locatii pe care le poti vizita in aceste orase europene. Iti recomand o calatorie de cel putin 5 zile pentru a le putea cuprinde pe toate. Daca vrei sa te bucuri si mai mult de frumusetea acestor locuri o vacanta de 10 zile ar fi mai potrivita.

Calatorie placuta!

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *