Iau vacanta de pe net sau de la agentie?

Este o intrebare ce trece prin mintea multora 🙂

Oare care varianta sa fie mai avantajoasa? Eu zic: ambele! Depinde ce fel de vacanta iti doresti si cat esti de dispus sa te ocupi singur de toate detaliile.

Am argumente atat pentru agentiile de turism cat si pentru siteurile care vand servicii turistice. Doar apelez la ambele la fel de des! Sa le luam pe rand:

Site-urile ce vand servicii turistice

Poti gasi aici o multime de servicii de vacanta precum cazari la hoteluri/pensiuni/vile, bilete de avion, servicii rent a car, croaziere. Pe unele siteuri poti gasi chiar oferte last minute.

Daca vrei sa apelezi la siteurile acestea iti recomand sa le studiezi bine inainte ca sa nu cumva sa dai peste vreun site fantoma.

Dintre siteurile cunoscute amintesc doar Expedia si Booking Teoretic, gasesti aici destul de multe servicii turistice. Ramane numai sa cauti exact ceea ce vrei si sa ai grija sa nu uiti niciun detaliu atunci cand planuiesti o vacanta. Daca ai omis sa rezervi un singur transfer de la aeroport la hotel(sa presupunem ca e ceva distanta de parcurs intre aeroport si hotel) s-ar putea sa iti dai peste cap cel putin cateva ore dintr-o zi de vacanta. Daca avionul tau a aterizat noaptea de exemplu e posibil sa nu gasesti niciun mijloc de transport de la aeroport la hotel sau sa mergi cu taxiul, insa varianta aceasta poate fi de multe ori costisitoare.

In cazul cazarilor la diverse hoteluri/pensiuni exista si varianta de a rezerva direct pe siteul hotelului/pensiunii respective. Atentie insa ca tarifele pot fi chiar cele de la receptie, adica de cele mai multe ori mai mari decat daca ai rezerva printr-o terta parte(cum este o agentie de turism)

Si in cazul biletelor de avion, daca ai o companie aeriana preferata, poti rezerva direct pe siteul companiei aeriene. In functie de companie si de cat de des zbori cu ei, ai putea avea si niste beneficii cum sunt punctele frequent flyer.

Agentiile de turism

“Menirea” lor este sa combine diverse servicii astfel incat sa gaseasca cea mi buna solutie pentru tine, cel ce cauti un anume tip de vacanta.

Dar de ce mai ai nevoie de agentia de turism daca ai atatea optiuni de vacanta pe mai multe siteuri?

Si eu m-am gandit la asta de multe ori, insa dupa ce am studiat mai mult situatia am ajuns la urmatoarea concluzie: agentiile de turism au pachete predefinite pe care nu le poti gasi pe net. In majoritatea cazurilor, sunt mai avantajoase ca si pret. Totodata, daca aleg sa cumpar o vacanta printr-o agentie de turism, va fi acolo cineva care va avea grija sa am toate serviciile rezervate si confirmate iar in cazul in care apar modificari (de exemplu la orarul de zbor, modificari relativ frecvente) nu mai trebuie sa-mi bat eu capul.

Dupa cum spuneam, argumente ar fi de ambele parti, depinde numai ce iti doresti tu.

Atentie insa: in ambele cazuri, studiaza putin piata si vezi daca siteul/agentia respectiva este alegerea cea mai buna. Nu de alta, dar exista cazuri in care cei care au fost neatenti au ramas doar cu visul la vacanta si cu o dezamagire de proportii.

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *