Haidook Summer Fest 2019: show-uri ecvestre și acrobații pe bicicletă

Dacă tot a venit luna iunie cu a ei căldură de vară înseamnă că este timpul pentru vacanța de vară. Și, ca la fiecare început de vară, te invit să petreci un weekend în mijlocul naturii la festivalul Haidook Summer Fest care are loc în perioada 21-23 iunie 2019.  Accesul este liber.

Dacă citești acest blog de ceva timp ai văzut cu siguranță articolele anterioare despre echitație, despre cei de la centrul de echitație Potcoava, despre taberele de echitație pe care le organizez și despre “aventura haiducilor” #HaidookExperience cum îmi place mie să îi spun.

Ei bine, festivalul iubitorilor de cai, Haidook Summer Fest, a ajuns în acest an la ediția a patra și are loc în locul cu care te-ai obișnuit: Vârf la in, comuna Runcu, județul Dâmbovița (la 120 kg de București), chiar pe dealul de alături față de centrul de echitație Potcoava. Adică aici – la o simplă căutare “Haidook Summer Fest” pe Waze sau Google Maps ajungi în locul potrivit.

Spre deosebire de anii trecuți, de data aceasta festivalul nu este numai despre cai și călărie ci este și despre biciclete. Bineînțeles, evenimentul își păstrează tema principală, cea a show-ului ecvestru, însă în acest an introduce ca și noutate în spectacol un show de acrobații pe bicicletă susținut de Orban Barra Gabor – deținător a 3 recorduri Guinness World.

Totodată, cei de la Școala Bate Șaua sunt și ei prezenți la festival și au pregătit demonstrații și ateliere de voltije călare pentru copii – acrobații călare ce includ gimnastică și dans pe cal, cu demonstrații de inițiere în știința și tehnica pedalatului, elemente de slow biking și cu ateliere despre Școala Echilibrului total, fizic și mental.

Acrobatii calare – credit foto Valentin Hudubet

Întorcându-mă la prima dragoste, adică la cai, mă bucur tare mult să îți spun că Miron Bococi sau “vrăjitorul de cai” cum i se mai spune, va fi alături de noi la festival pentru al patrulea an la rând.

Miron este maramureșean de fel însă locuiește de ani buni în Spania, loc în care a devenit cunoscut în ale călăriei și astăzi este unul dintre cei mai buni dresori de cai din lume. Prin tehnici numai de el știute, Miron își va face caii să danseze, va face câteva demonstrații de dresaj natural și va încânta publicul cu elemente de acrobații călare – Djighit.

Miron Bococi – Djighit

Spectatorii vor descoperi astfel această disciplină, Djighit-ul – acrobații ecvestre inspirate din tehnica mongolă de călărie, păstrate de pe vremea lui Genghis Khan.

Iar aici avem o surpriză în plus: caii blonzi din rasa Haflinger numiți și “blondele de la Potcoava” pregătesc un spectacol inedit de agilitate și acrobații ecvestre .

Așadar, dacă vrei să vezi un spectacol unic merită să vii la festival chiar și pentru o singură zi – menționez că Miron are reprezentații în fiecare zi a festivalului. Mai jos găsești un videoclip din care îți poți face o idee cam ce face Miron într-un spectacol.

Actorul Denis Ștefan, mare iubitor de cai, cunoscut și pentru cascadoriile călare pe care le face, vine la Haidook Summer Fest pentru a treia oară și de data aceasta a pregătit un spectacol inedit de dresaj artistic și dresaj western precum și o demonstrație de Team – Roping în premieră în România. Bineînțeles, nu va lipsi nici Uma, calul pe care Denis l-a salvat și îmblânzit cu multă atenție, răbdare și antrenament.

Denis Stefan si Uma

În fiecare zi a festivalului vom avea parte de lenevit pe baloți de paie, ateliere pentru copii – iar aici enumerăm pictură pe ceramică, pictură pe lemn, atelier de olărit, atelier de lasou, atelier de slow biking și jaloane, atelier de inițiere în știința și tehnica pedalatului, jocuri și concursuri de treasure hunt și multe altele. Bineînțeles, nu vor lipsi nici ceaunele cu mâncare aburindă și băuturile reci.

Festivalul este dedicat atât iubitorilor de cai și biciclete, familiilor cu copii cât și tuturor celor aflați în căutare de activități în natură. Te așteptăm să petrecem împreună primul weekend prelungit din vacanța de vară.

Și în acest an mă bucur să fac parte din echipa organizatorică a acestui festival și, după cum ai văzut în rândurile de mai sus, îți pregătim o mulțime de surprize. Să ne vedem cu bine pe 21 – 23 iunie 2019!

Detalii despre festival găsești pe siteul oficial, pe pagina de Facebook, pe evenimentul de pe Facebook și urmărind hastagul #HaidookSummerFest.

Evenimentul este Organizat de: Asociația Ride Wild Carpathia

Cu sprijinul: Primăria și Consiliul Local Runcu, Consiliul Județean Dâmbovița, FRTE – Federația Română de Turism Ecvestru

Partener Ospitalitate: Potcoava Mountain Hideaway

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *