Astazi te invit la o plimbare prin Bucuresti!
Sunt atat de multe lucruri pe care le poti vedea in orasul in care traiesti, insa multi dintre noi nu le cunosc. De aceea m-am gandit ca o scurta trecere in revista a celor mai importante locuri din Bucuresti ar fi o idee buna pentru petrecerea unei zile de weekend.
Inca de vara trecuta in Bucuresti au aparut 4 autocare supraetajate, numite Bucharest City Bus. Pana acum nu mi-am gasit timp sa fac o astfel de plimbare, asa ca am zis ca acum este timpul si am plecat la drum!
Te invit si pe tine sa mergi in calatorie cu mine. Iata ce vei vedea in acest tur:
Plimbarea efectiva cu city bus-ul a durat aproximativ 50 de minute si a fost o experienta ce mi-a trezit mai multe amintiri.
Traseul urmat a fost cel “traditional” al Bucurestiului. Imi amintesc ca am invatat acest traseu cu toate obiectivele turistice (si de pe dreapta si de pe stanga), la scoala de ghizi acum mai multi ani. Plimbarea aceasta m-a trimis parca in trecut si mi-a dat o senzatie foarte placuta!
Autobuzul poate fi luat de la Piata Presei Libere (aici este punctul de inceput), sau din orice alt loc de interes din Bucuresti: Piata Unirii, Universitate, Piata Romana, Piata Victoriei, Arcul de Triumf, Palatul CEC.
Te poti urca la oricare din aceste statii si poti cobori de cate ori vrei. Odata ce ai coborat la una din statii, te poti plimba pe jos, poti vizita anumite obiective turistice, apoi, cand vrei sa mergi mai departe, poti lua autobuzul din nou.
Eu am ales sa pornesc de la statia Piata Unirii si, pentru aproape o ora, am vazut orasul “de sus”.
Piata Unirii este foarte frumoasa privita de sus, urmeaza apoi Bulevardul Nicolae Balcescu, Piata Universitatii. Admiram aici frumusetea Teatrului National, a Universitatii si a Hotelului Intercontinental.
Mergem mai departe pe Bulevardul Magheru, ajungem la Academia de Studii Economice si continuam drumul catre Piata Victoriei. Aici regasim mai multe cladiri importante: Guvernul Romaniei, Muzeul Antipa si Muzeul Taranului Roman.
Continuam drumul catre Piata Charles de Gaulle, admiram Statuia Aviatorilor, apoi ne indreptam spre Arcul de Triumf si Parcul Herastrau, cel mai mare parc din Bucuresti. Din mini ghidul audio aflam ca acest parc a fost construit in 1936 si a fost denumit pentru prima data Parcul Carol II, apoi s-a schimbat in Parcul Stalin, pentru ca in cele din urma sa poarte numele pe care il are si astazi, Parcul Herastrau.
In apropiere de Parcul Herastrau se afla Muzeul Satului, muzeul in aer liber construit la initiativa lui Dimitrie Gusti. Merita sa cobori din autobuz sa vizitezi acest obiectiv turistic. Practic, vizitand Muzeul Satului, faci o mica vizita a Romaniei pentru ca aici gasesti case traditionale din toate zonele tarii noastre.
Putin mai sus de Muzeul Satului se alfa Piata Presei Libere. Traseul se incheie aici, dar pentru cei ce au urcat de la o alta statie decat aceasta, traseul continua. Ne intoarcem catre Arcul de Triumf, Statuia Aviatorilor, Piata Victoriei. Continuam apoi drumul pe Calea Victoriei (cea mai lunga strada din Bucuresti), de-a lungul careia se afla Muzeul Colectiilor de Arta, Casa George Enescu, Muzeul de Arta, Ateneul Roman, Biblioteca Centrala Universitara, Cercul Militar, Muzeul de Istorie a Romaniei, Palatul CEC. Drumul continua apoi spre Piata Unirii, punctul de imbarcare.
Autobuzul vine la un interval de aproximativ 20 de minute, iar biletul costa 25 lei/adult si este valabil numai in ziua in care l-ai cumparat (si validat), spre deosebire de informatia oficiala pe care o gasesti pe internet (peste tot am vazut ca scrie ca biletul este valabil 24 de ore din momentul cumpararii si validarii, dar din pacate nu este asa).
Biletele pot fi achizitionate direct din autobuz, la intrare. Alaturi de bilet, vei primi un mini ghid turistic (este de fapt un pliant cu o harta in care ai ilustrate toate statiile in care opreste autobuzul si zonele de interes turistic) si un ghid audio (pe care va trebui sa-l inapoieszi la coborare). Ghidul audio este disponibil atat in limba romana cat si in limba engleza si iti ofera cateva informatii despre cladirile principale ale Bucurestiului.
Eu cred ca a meritat aceasta plimbare si ma bucur ca exista si la noi astfel de initiative de promovare a orasului.
Ma intreb cand vom avea si card de vizita al orasului, de genul celor pe care le gasim in toate marile oraselor lumii! Cred ca ar fi de mare folos un astfel de card. Tu ce parere ai?
frumos micul nostru Paris! multumesc ca mi-ai mai dat o idee cum sa il vizitez
Bravo!
Imi place foarte mult materialul!
Mai vreau video! 🙂
Te pup!
Super!
Deja ai propria ta emisiune tv.
In cazul in care vin 2,3 prieteni straini in vizita la mine si nu stiu ce sa le arat prin Bucuresti, intru pe Smile TV ,by Carmina.
Multumesc pentru cuvintele frumoase 🙂
acesta a fost numai primul video. Vor urma si altele!
@Robert: pentru prietenii romani sau straini care viziteaza Bucurestiul, Travel with a Smile ofera si tururi ghidate 🙂
Acelasi lucru l-am facut si eu in Constanta si am fost surprinsa sa vad o alta fata a orasului in care locuiesc.
Recomand tuturor care au ocazia sa exploreze orasele natale in acest fel sa o faca.
Multumim pentru filmulet!
felicitari colega,
e
un exemplu bun de urmat si pentru alte orase din tara