Bucurestiul PierdutDe curand am descoperit o actiune foarte interesanta legata de protejarea vechilor cladiri ale Bucurestiului.

Este o actiune care ar trebui continuata de cat mai multi dintre noi daca vrem sa salvam cate ceva din vechile si frumoasele cladiri ale vremurilor trecute! Gasiti mai multe detalii aici: www.bucurestiulpierdut.ro

Si daca tot vorbim de Bucuresti, am sa fac o scurta descriere a ceea ce puteti vedea aici.

Calea Victoriei este artera cu cea mai bogata istorie care se desfasoara intre Piata Natiunilor Unite si Piata Victoriei, pe o lungime de 2,8 km.

Gasim aici Muzeul National de Istorie a Romaniei, Biserica Stavropoleos- aflata pe straduta laterala cu acelasi nume, vestitul restaurant Caru cu Bere, Palatul CEC, Pasajul Vilacrosse, Cercul Militar National, Teatrul Odeon, Casa Capsa, Biserica Kretulescu, Muzeul National de Arta a Romaniei, Biblioteca Centrala Universitara, Ateneul Roman, Muzeul Colectiilor de Arta, Muzeul George Enescu (Palatul Cantacuzino- Casa cu Lei), Palatul Victoria, Muzeul de Istorie Naturala Grigore Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Taranului Roman.

Ateneul Roman

Biblioteca Centrala Universitara (BCU)

Multe dintre aceste cladiri au fost restaurate de-a lungul timpului si ne putem bucura si astazi de frumusetea lor.

Casa George Enescu (Casa cu Lei)

Muzeul de Arta

Pe langa aceste cladiri Bucurestiul mai are nenumarate ale cladiri renumite, precum Opera Romana, Universitatea, Teatrul National, Spitalul Coltea, Biserica Coltea, Casa Sutu, Biserica Rusa, Banca Comerciala Romana, Palatul Parlamentului, Palatul Cotroceni, Muzeul Satului-muzeu in aer liber.

Caru cu Bere

Palatul CEC

Centrul istoric al Bucurestiului, cea mai veche parte a orasului, se intinde in jurul Curtii Vechi, situata la capatul strazii Franceze (cea mai veche strada din Bucuresti unde inca se mai afla cladiri din secolul al XIX-lea) dinspre Piata Sf. Anton. Vestigii ale fortificatiilor si zidurilor primei asezari domnesti bucurestene au fost dezvelite in cadrul cercetarilor arheologice efectuate intre 1967-1972. Atunci s-au descoperit marturii ale primelor fortificatii datand din secolul al XIV-lea, ziduri de caramida ale unui turn de sectiune patrulatera. In această zona, se pot vizita ruinele de la Curtea Domneasca, Biserica Curtea Veche si Hanul lui Manuc, unul dintre putinele localuri care au supravietuit trecerii timpului (astazi Hanul lui Manuc se afla in restaurare). Tot in aceasta zona se gaseste Strada Lipscani, care este considerata a fi un adevarat muzeu de arhitectura.

In toata zona Lipscanilor (strada Lipscani si stradutele alaturate) au aparut din ce in ce mai multe terase si restaurante, aceasta zona devenind din ce in ce mai atragatoare.

Pasajul Macca – Villacrosse

Pasajul Macca – Villacrosee

Iti scriu cu drag despre locurile pe care le descopar si despre experientele de calatorie pe care le traiesc!

e-mail: carmina@travelwithasmile.net

Facebook Twitter LinkedIn Google+ YouTube Skype 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comentarii

  1. Carmen

    Da, exista si locuri frumoase (vezi foto – prea putine, din pacate), dar multe sint abandonate… sau neingrijite…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *