Bucurestiul Pierdut

Daca tot vorbim de Bucuresti, am sa fac o scurta descriere a ceea ce puteti vedea aici.

Fotografiile din acest articol sunt realizate pe film in intervalul 2002-2006, iar ulterior scanate.

Calea Victoriei este artera cu cea mai bogata istorie care se desfasoara intre Piata Natiunilor Unite si Piata Victoriei, pe o lungime de 2,8 km.

Gasim aici Muzeul National de Istorie a Romaniei, Biserica Stavropoleos- aflata pe straduta laterala cu acelasi nume, vestitul restaurant Caru cu Bere, Palatul CEC, Pasajul Vilacrosse, Cercul Militar National, Teatrul Odeon, Casa Capsa, Biserica Kretulescu, Muzeul National de Arta a Romaniei, Biblioteca Centrala Universitara, Ateneul Roman, Muzeul Colectiilor de Arta, Muzeul George Enescu (Palatul Cantacuzino- Casa cu Lei), Palatul Victoria, Muzeul de Istorie Naturala Grigore Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Taranului Roman.

Biblioteca Centrala Universitara (BCU)

Multe dintre aceste cladiri au fost restaurate de-a lungul timpului si ne putem bucura si astazi de frumusetea lor.

Casa George Enescu (Casa cu Lei)
Muzeul de Arta

Pe langa aceste cladiri Bucurestiul mai are nenumarate ale cladiri renumite, precum Opera Romana, Universitatea, Teatrul National, Spitalul Coltea, Biserica Coltea, Casa Sutu, Biserica Rusa, Banca Comerciala Romana, Palatul Parlamentului, Palatul Cotroceni, Muzeul Satului-muzeu in aer liber.

Caru cu Bere
Palatul CEC

Centrul istoric al Bucurestiului, cea mai veche parte a orasului, se intinde in jurul Curtii Vechi, situata la capatul strazii Franceze (cea mai veche strada din Bucuresti unde inca se mai afla cladiri din secolul al XIX-lea) dinspre Piata Sf. Anton. Vestigii ale fortificatiilor si zidurilor primei asezari domnesti bucurestene au fost dezvelite in cadrul cercetarilor arheologice efectuate intre 1967-1972. Atunci s-au descoperit marturii ale primelor fortificatii datand din secolul al XIV-lea, ziduri de caramida ale unui turn de sectiune patrulatera. In această zona, se pot vizita ruinele de la Curtea Domneasca, Biserica Curtea Veche si Hanul lui Manuc, unul dintre putinele localuri care au supravietuit trecerii timpului (astazi Hanul lui Manuc se afla in restaurare). Tot in aceasta zona se gaseste Strada Lipscani, care este considerata a fi un adevarat muzeu de arhitectura.

In toata zona Lipscanilor (strada Lipscani si stradutele alaturate) au aparut din ce in ce mai multe terase si restaurante, aceasta zona devenind din ce in ce mai atragatoare.

Pasajul Macca – Villacrosse
Pasajul Macca – Villacrosee

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

1 Comment

  • Da, exista si locuri frumoase (vezi foto – prea putine, din pacate), dar multe sint abandonate… sau neingrijite…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *