Vechi si nou in Panagia

Ratacind printre satele traditionale ale insulei de data asta am avut ceva mai mult timp la dispozitie sa explorez. In Panagia.

Pornind din centrul satului am mers in sus spre niste case colorate care mi-au atras atentia.

Ca si in Theologos, in Panagia gasesti peste tot cladiri vechi dar parca nu cu acelasi aer pe care l-am cunoscut pana acum. Satul pare mai vioi, mai mare si mai tanar si in acelasi timp foarte batran. Totul se imbina aproape perfect: stradute intortocheate, case vechi mai ingrijite sau lasate la voia intamplarii, magazine traditionale cu produse viu colorate, copii jucandu-se si batrani stand la un pahar de vorba.

Tot ce e nou pare a se imbina perfect cu lucrurile vechi de aici. Poate mai mult decat credeam la prima vedere.

Plimbandu-ma pe stradutele din Panagia am observat multi localnici stand de vorba in grupuri mai mici sau mai mari. Atmosfera este una foarte linistita, departe de aglomeratia si agitatia marilor orase.

Din tot peisajul asta ceva m-a uimit: legatura dintre vechi si nou.Se impleteau atat de bine!

Coborand spre centrul Panagiei am observat de departe cum pe treptele unei cafenele statea un batran cu o privire tare curioasa. Privea in jos si parea a avea ceva in brate. Nu mi-am dat seama despre ce era vorba pana nu m-am apropiat. Privirea lui devenea din ce in ce mai grava insa isi pastra curiozitatea. Apropiindu-ma mi-am dat seama ca batranul incerca sa invete sa foloseasca un laptop, o “unealta” moderna si total diferita de orice m-as fi asteptat sa gasesc in acel loc.

M-a izbit cumva imaginea aceasta. N-am sa uit curiozitatea din ochii acelui batran. Am stat pentru o vreme si l-am privit. Pe masura ce timpul trecea el se cufunda mai mult in cunoasterea lucrurilor noi.

Tabăra de Fotografie pentru Bloggeri este un eveniment organizat de Foto Union, cu sprijinul BancpostCosmoteSamsung Galaxy S4FordPixelpedia,Booking GreeceIzvorul Cristalin

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *