Siguranta in calatorieAtunci cand te pregatesti de catorie este bine sa iei in considerare toate aspectele.

Poate nu esti genul de persoana care sa iti rezervi in avans vacanta, care sa isi achizioneze biletele de avion din timp, sau care sa isi faca rezervare pentru transfer de la aeroport la hotel (si retur) sau asigurare medicala.

Chiar daca nu te numeri printre cei ce vor sa aiba totul bine stabilit inainte, e bine sa te gandesti macar cu o zi sau 2 inainte sa pleci ce vei face cand ajungi la destinatie. Gandeste-te la siguranta ta!

Cu totii stim de tragedia ce a avut loc in 15 august cu Yurika Masuno. Este pacat ca s-a intamplat, insa  exista tot felul de oameni si nu stii cand te lovesti de ei. Mai ales atunci cand ai crescut intr-o tara in care te puteai baza pe ceilalti oameni. Acest lucru din pacate nu este valabil peste tot.

A lua un taxi din fata aeroportului este un lucru banal. Este un lucru care se intampla peste tot in lume si ar trebui sa fie totul in regula.

Din pacate printre taximetristi care “lucreaza legal” in Aeroportul Otopeni (Henri Coanda) s-au strecurat si oameni cu intentii mai putin bune. Ori sunt taximetristi ce lucreaza la negru si cer sume enorme pentru un drum de la aeroport in centrul Bucurestiului, ori sunt persoane care cauta oportunitatea de a te jefui sau pacali cu ceva.

Yurika nu a stiut exact cum va ajunge de la aeroportul Otopeni la Craiova si din pacate a cazut prada unui criminal. Ea era obisnuita sa aiba incredere in oameni, stia ca va fi ajutata sa ajunga la destinatie daca va intreba. Din pacate acest lucru i-a fost fatal.

Pe viitor sper ca autoritatile noastre sa fie mai atente si sa previna astfel de incidente! Nu trebuie sa asteptam sa se intample o noua tragedie pentru a face ceva!

Dupa cum spuneam, siguranta este cea mai importanta dintre toate in orice moment. Atunci cand mergi undeva intr-un loc mai putin cunoscut trebuie sa ai grija cu cine intri in contact si in cine ai incredere.

Nu vreau ca acest lucru sa sune ca si cand “nu trebuie sa ai incredere in nimeni si sa stai izolat” 🙂 Vreau doar sa te fac sa fii atent la tot ce se intampla in jurul tau si daca ti se pare ceva ciudat sa iesi din acea situatie.

De exemplu, atunci cand mergi intr-o locatie straina este bine sa faci unul din urmatoarele lucruri:

 • sa stii dinainte unde vei ajunge si la ce ora; afla ce mijloace de transport (metrou, autobuz, tren, etc) ajung in locatia dorita de tine si care este traseul acestora (asigura-te ca stii care dintrea acestea ajung in zona in care ai tu nevoie)
 • rezerva-ti un transfer inca dinainte sa pleci
 • apeleaza la servicii rent a car si ridica masina chiar din aeroport/gara/alt loc in care ajungi
 • cheama un prieten sa te ia (daca mergi intr-o locatie in care cunosti pe cineva)
 • noteaza inainte de plecare cateva numere de telefon ale companiilor de taxi si, odata ajuns la destinatie comanda-ti un taxi chiar daca vezi ca in fata aeroportului sunt multe taxiuri care asteapta!

Odata ajuns la destinatie, bucura-te de vacanta ta, insa ai grija cu cine intri in contact si ce propuneri ti se fac. Este foate posibil sa intalnesti oameni minunati, sa legi prietenii stranse. Cu totii ne dorim asta, nu?

Cauta sa te alaturi grupurilor de oameni, nu sta izolat! Fii doar atent la ce se intampla in jurul tau si ai grija de tine!

Acest articol face parte din campania blogosferei turistice romanesti avand menirea de a trage un semnal de alarma asupra a ceea ce se intampla in Aeroportul International „Henri Coanda” Bucuresti, principala poarta de intrare in tara.

Alaturi de acest articol va invit sa cititi si articolele publicate astazi pe blogurile: Turism Market, Imperator Travel, GTD2.0, Drum Liber, 1001 Calatorii, Placerea de a calatori, Turistu, World Traveller, Fun Tur , Travel Girls, Lumea Mare, The City break, Boo.ro,  Wafu.ro, Alice Traveler, Elena Ciric, Paravion, Blog de Bucuresti, Lipa Lipa,Contributors, Madalin Mancila, Viajoa, Trans Ferro, Xplorio,Airlines Travel, Japonia Noastra, Vulpitza

Iti scriu cu drag despre locurile pe care le descopar si despre experientele de calatorie pe care le traiesc!

e-mail: carmina@travelwithasmile.net

Facebook Twitter LinkedIn Google+ YouTube Skype 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comentarii

 1. Pingback: Aeroportul Henri Coanda | Schimbati poarta de intrare a Romaniei !

 2. Pingback: Siguranta in calatorie |

 3. Pingback: Aeroportul Otopeni captiv printre smenari |

 4. Pingback: Yutika Masuno, o victimă a unui întreg sistem : Experiente turistice

 5. Pingback: Plecati! | Turistu

 6. Pingback: Aeroportul Internațional Henri Coandă - Vreau un aeroport ca afară

 7. Pingback: Primii si ultimii pasi in Romania | Tim

 8. Pingback: Cum ajungi în siguranţă de la aeroportul Henri Coandă în Bucureşti? | impresii din lumea mare

 9. Pingback: Porțile turistice de intrare în România - studiu de caz: Aeroportul Otopeni și Gara București Nord

 10. Pingback: The snowball effect « Japonia noastră

 11. Pingback: Cum ar fi ca Aeroportul Henri Coandă să fie altfel, normal?- Elena Cîrîc

 12. Pingback: Blogosfera de travel s-a unit pentru o cauză comună

 13. Pingback: Otopeni, poarta de intrare catre Romania | Blog de Bucuresti

 14. Pingback: Problemele de la Aeroportul Henri Coanda - Otopeni

 15. Pingback: trans-ferro.com | OTP: Organizatia Taxiurilor Pirat sau despre impotenţa autorităţilor | Page: 1 | trans-ferro.com

 16. Pingback: Opriți mafia din Otopeni!

 17. Pingback: Aeroportul Henri Coanda Otopeni

 18. Pingback: O viata intr-un aeroport | Vulpitza

 19. Pingback: Opriți mafia din Otopeni! | Bartiş

 20. Pingback: Yurika Masuno și aeroportul ucigaș | 1001 Călătorii

 21. Pingback: The first timer's guide in Bucharest, Romania | călătorul digital 2.0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *