La Cozia

Sunt atatea locuri frumoase in Romania. N-am mai fost demult intr-o vacanta in Romania si am zis ca vara asta ar fi momentul.

Nu am avut decat cateva zile la dispozitie asa ca am ales un loc destul de apropiat. Este vorba de zona Cozia. Cand auzi de Cozia poate te gandesti la Manastirea Cozia, atat de cunoscuta la noi.

Cozia este insa si Parc National si se intinde pe o suprafata foarte intinsa. Cel mai inalt punct de aici este Varful Cozia ce masoara 1668 m.

Si daca tot mi-am dorit o mini vacanta la munte, am zis sa merg intr-un loc inedit de data asta. Am ales Cabana Cozia. Aflata in munte, sus de tot, Cabana Cozia mi-a oferit exact ceea ce imi doream: priveliste superba, liniste si nu in ultimul rand caldura unui loc indepartat si atat de frumos.

Desi este luna august, sus la cabana seara era destul de frig. Astfel in fiecare seara se auzeau lemnele pocnind in soba, iar acest lucru mi-a da un sentiment pe cat de misterios pe atat de frumos. In timpul zilei am avut vreme buna (chiar si de plaja) si am facut mai multe drumetii in imprejurimi. Seara era racoare si, o data ce intram in cabana, uitam ca e vara si ajungeam cu gandul la toamna tarzie cand incepe sa se faca foarte frig afara si cand tanjesti dupa caldura sobei.

Pe langa peisajele minunate de care m-am bucurat la Cozia, trebuie sa spun ca si cei de la cabana au fost niste gazde minunate. Au avut grija ca toti oaspetii lor sa se simta cat mai bine! Abia astept sa revin la cabana!

In loc de incheiere am sa las cateva fotografii facute la Cozia ca sa iti faci si tu o parere despre cat de frumos este acolo.

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *