Golful Ayvalik- o destinatie putin cunoscuta

Turcia este o destinatie foarte bine cunoscuta de noi. Toti am  fost macar o data aici sau cel putin am auzit de la prieteni ca si-au petrecut vacanta in una din statiunile Kusadasi, Bodrum, Marmaris sau Antalya.

Dar cati dintre noi au auzit si de alte locatii la fel de bune pentru vacanta? Turcia are o multime de statiuni micute pe care putini le cunosc. Eu zic ca si aceste statiuni merita atentia turistilor, iar in acest articol am sa va prezint putin zona golfului Ayvalik.

Ayvalik este un oras aflat pe coasta de nord-vest a Turciei. Orasul Ayvalik se orienteaza in jurul unui mic port de pescuit, inconjurat de casute traditionale turcesti. Spre sud se intind plaje frumoase, iar in sezonul de vara se pot face excursii cu vaporase. Tot de aici se poate ajunge foarte repede in Insula Lesvos din Grecia.

Plaja principala a acestei zone este in Sarimsakli , aflata la numai 9 km departare de orasul Ayvalik, unde gasiti cea mai lata plaja din Turcia (plaja cu nisip, fara pietre).

In golful Ayvalik se gasesc 22 de insule mari si mici. Puteti merge intr-o excursie cu vaporasul pentru a va bucura de frumoasa priveliste sau puteti merge la Seytan Sofrasi (Talpa Diavolului) care este un extraordinar punct de belvedere. Legenda spune ca in trecut Diavolul a trecut pe aici si a lasat o urma in stanca. Urma poate fi vazuta si astazi.

Insula Cunda (Alibey), aflata in apropiere de Ayvalik este faimoasa atat pentru frumusetile naturale cat si pentru restaurantele care servesc diferite specialitati din fructe de mare. Pe aceasta insula se afla singura biserica ortodoxa din aceasta zona, numita Biserica Drumetilor (Taksiyarhis Kilisesi). Se spune ca in timpul unui cutremur peretii bisericii s-au crapat (in interior) in forma unei cruci, acest lucru fiind confirmat de numerosii turisti ce vin aici. In Insula Cunda se poate ajunge atat cu vaporasul cat si pe soseaua amenajata intre Ayvalik si aceasta.

 

Merita sa faci o excursie in Turcia numai ca sa descoperi locuri mai putin cunoscute si totodata la fel de frumoase ca marile statiuni!

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *