Calatorie cu Jane Austen

Inspirata de vremea specifica de toamna de afara, m-am gandit sa te invit intr-o calatorie alaturi de Jane Austen, cea mai cunoscuta romanciera a Angliei. Nu stiu de ce, dar toamna imi inspira calatorii romantice 🙂

Daca esti in cautare de tururi inedite prin lume si iti plac si locatiile incarcate de istorie, iti va placea acest tur.

Jane Austen a fost o romanciera engleza din perioada pre- victoriana. Poate cea mai cunoscuta lucrare a ei a fost “Mandrie si prejudecata”, insa ea a scris mult mai mult. Te invit astazi in Anglia, intr-un tur dedicat lui Jane Austen.

Jane s-a nascut in Hampshire, Anglia si a trait toata viata sa in familie. A inceput sa scrie la varsta de 11 ani si s-a indragostit la varsta de 20 de ani de Tom Lefroy cu care se pare ca ar fi avut o relatie timp de 2 ani. Acesti 2 ani au fost cei mai fructuosi pentru Jane, in aceasta perioada scriind romanele “Mandrie si Prejudecata”, “Ratiune si simtire” si “Manastirea Northanger””(acesta din urma fiind publicat abia dupa moartea sa, in 1817).

Crawton Cottage din Hampshire este astazi Casa Jane Austen. Jane a trait si a scris aici timp de 8 ani, perioada cand a scris noi romane si cand a revizuit una din lucrarile sale cele mai importante, “Ratiune si simtire”.

Casa memoriala de astazi este un adevarat muzeu adapostit intr-o cladire veche, foarte frumos restaurata.

Din Crawton mergi mai departe in Bath, un oras cu influente puternice in stil georgian. Terasele si constructiile in semicerc au ramas aproape neschimbate din vremea lui Jane Austen, asa ca daca te hotarasti sa treci pe aici vei simti atmosfera asa cum era ea odata.

Oraselul Bath a fost si este cunoscut si astazi datorita apei minerale de aici. In trecut, oamenii veneau sa-si vindece bolile aici. Merita sa faci o plimbare prin Bath si sa te bucuri de atmosfera si privelistea de aici (cladirile bine pastrate au un farmec aparte).

Din Bath mergi mai departe in Wincheser si viziteaza mormantul lui Jane ce se afla in Catedrala de aici.

Daca te-am facut curios/curioasa in ceea ce priveste viata lui Jane Austen astept sa-mi povestesti cum a fost calatoria in orasul ei natal. Pana atunci poate te atrage un film dedicat lui Jane Austen, “Becoming Jane”. Este un film din 2007 dar merita vazut. Pe mine m-a inspirat foarte mult acest film.

Daca inainte de calatorie sau in timpul acesteia vrei sa citesti unul din romanele scrise de Jane iti recomand sa iti arunci un ochi peste cartile pe care le poti citi. Gasesti cateva idei in libraria Books Express.

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

3 Comments

  • Am citit aproape toate romanele ei, am vazut si filmele…mi-au placut ambele foarte tare :). Becoming Jane este la fel un film tare fain, o poveste frumoasa… Mi-ar place intr-o zi un astfel de tur prin Anglia… ” pe urmele lui Jane Austen”…

  • Si mie mi-ar placea foarte mult sa fac acest tur “pe urmele lui Jane Austen”. As alege toamna pentru un astfel de tur pentru ca mi se pare cea mai potrivita pentru calatorii de genul acesta 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *