7 motive pentru a alege Paris Pass

Gandul la urmatoarea vacanta m-a facut sa iau in considerare mai multe aspecte ale vacantei si sa incep sa fac planuri 🙂

Cum ma pregatesc? Planuind fiecare zi de vacanta, avand grija de fiecare detaliu si stabilind activitatile de care ma voi bucura.

Dupa cum spuneam in articolul trecut, am avut de ales intre 3 orase pentru un city break prelungit. Am ales Paris-ul iar acum imi fac o lista cu ce am de facut si de vizitat in acest oras bine cunoscut de noi toti.

Iar pentru ca imi pace sa vizitez cat mai multe locuri si sa cunosc cat mai mult atunci cand ajung intr-un loc nou m-am gandit cum as putea planui cat mai eficient si mai putin costisitor o vizita la majoritatea obiectivelor turistice ale Parisului.

Uite asa am ajuns sa caut cele mai eficiente metode de a vizita cat mai mult cu costuri cat mai mici. Si am gasit solutia 🙂

Ceea ce este foarte important atunci cand faci o vizita de genul city break-ului este transportul. Am nevoie de transport indiferent de ce vreau sa fac sau unde vreau sa ajung 🙂

Totodata, foarte important este sa stiu ce obiective turistice pot sa vizitez, programul acestora si nu in ultimul rand distanta de la un obiectiv la altul. Doar vreau sa vizitez cat mai mult, nu? Iar timpul este pretios 🙂

Cum ar fi daca as avea toate aceste beneficii intr-un singur loc? Ar fi minunat si este posibil 🙂

Parisul ar mai multe variante de visit carduri si poti alege ceea ce este potrivit pentru tine. Poti alege intre:

 • Paris Museum Pass unde ai intrarea inclusa pentru peste 50 de muzee
 • poti alege Paris Museum Pass & Travel Combo unde ai transportul cu metroul in plus fata de prima varianta de card
 • poti alege Paris Pass ce include beneficiile celor 2 carduri mai sus mentionate si alte cateva in plus

Pentru mine cel mai potrivit este Paris Pass. De ce?

Pentru ca Paris Pass este un card complet ce are urmatoarele avantaje:

 • include intrarea la peste 60 de muzee, monumente si galerii de arta  in Paris si in imprejurimi
 • include orice fel de transport in comun in Paris- acces nelimitat pe perioada de valabilitate a cardului (RER, metrou, tramvai, autobuz, etc)
 • beneficiezi de intrare rapida la orice obiectiv turistic inscris in program, fara a sta la vreo coada
 • include reduceri la diferite restaurante, magazine
 • include un bilet de 2 zile pentru sightseeing bus
 • poti alege perioada de valabilitate a cardului in functie de ce timp ai la dispozitie in Paris (2,4,6 zile)
 • Paris Pass este gratuit pentru tinerii europeni care nu au inca 26 ani impliniti

Dupa cum vezi, Paris Pass te scuteste de o cheltuiala in plus atunci cand vine vorba de vizite si de transportul prin Paris asa ca acesta este un motiv in plus pentru mine ca sa aleg acest card pentru vacanta mea.

Mi s-a parut foarte usoara modalitatea de achizitionare a cardului acesta: il poti cumpara atunci cand ajungi in Paris de la orice statie de metrou sau de la orice obiectiv turistic participant la program, sau il poti comanda online (poti alege sa iti fie trimis acasa sau il poti ridica la fata locului pe baza unui voucher).

 Cam acestea ar fi motivele care m-au convins sa aleg acest card. Deja visez la vizita la Paris 🙂

Important: daca vrei sa alegi cardul de calatorie cel mai potrivit pentru tine in Paris cauta informatii la zi cu ce include cardul. Informatiile de mai sus pot fi insuficiente/incomplete in momentul in care le citesti fata de momentul calatoriei.

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

6 Comments

 • Da, si la Praga imi doresc sa ajung. Bineinteles, dupa fiecare iesire pe undeva prin lume voi avea cate o povestioara pe site 🙂

 • am si eu o rugaminte, de fapt o intrebare.daca am 17 ani, sa inteleg ca pot circula see you orice mijloc de transport in comun din paris gratuit see you ajutorul acestui card?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *