Tu cum petreci de Halloween?Halloween…acesta a fost cuvantul pe care l-am auzit cel mai des de doua zile incoace 🙂

Ce este  Halloween? Este “sarbatoarea tuturor sufletelor”, o sarbatoare ce exista inca de pe vremea celtilor, de acum 2000 de ani. Poti citi mai multe despre aceasta sarbatoare in articolul “Poveste de Halloween“.

Desi ziua de Halloween este miercuri, 31 octombrie, toata lumea a petrecut deja inca din weekend. Iata cam ce s-a intamplat weekendul ce tocmai a trecut:

* La Castelul Bran a fost o mare petrecere, dedicata Contelui Dracula

* In Bucuresti, in Piata Pipera, sambata, 27 octombrie, s-a facut cea mai lunga placinta cu dovleac din lume. Pentru ea s-au folosit: 150 kg de dovleac, 200 kg de faina, 150 de oua, 10 kg de unt, 10 kg de drojdie, 10 kg de gris si 15 kg de ulei

* In perioada 26-28 octombrie a avut loc Sweet Fest la Hanul lui Manuc

* La Sala Ploivalenta a avut loc una dintre cele mai mari petreceri de Halloween din Bucuresti- The white rabbit and the black magic

* Incepand cu 29 octombrie pana pe 3 noiembrie, in Club Mojo vor avea loc mai multe petreceri de Halloween

Petrecerile vor continua in fiecare seara pana pe 31 octombrie, aproape fiecare restaurant, bar, cafenea sau club fiind pregatite pentru aceasta sarbatoare.

Halloweenul este recunoscut in intreaga lume atat pentru povestile cu stafii si strigoi, cat si pentru costumele pe care abia asteapta fiecare petrecaret sa le poarte.

Daca ai de gand sa calatoresti in urmatoarele zile si vrei sa mergi in locatii potrivite pentru Halloween gasesti cateva idei in articolul “Destinatii infricosatoare de Halloween“.

Daca insa ai de gand sa stai acasa (si daca nu participi la nicio petrecere din cele ce vor urma prin Bucuresti), poti alege sa “sarbatoresti” cu un film in tema. Astfel poti alege intre filmele: Dracula (cu Antony Hopkins si Winona Ryder), unul din filmele din seria Mumia – The Mummy, Tomb of the Dragon Emperor, Frankenstein (1957) sau orice alt film de groaza pe care vrei sa il alegi.

Happy Halloween!

Iti scriu cu drag despre locurile pe care le descopar si despre experientele de calatorie pe care le traiesc!

e-mail: carmina@travelwithasmile.net

Facebook Twitter LinkedIn Google+ YouTube Skype 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comentarii

  1. Pingback: De Halloween te invit la Spooktacular Party | Travel with a Smile

  2. Pingback: De Halloween te invit la Spooktacular Party - Travel with a Smile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *