Destination Tips (partea 1)Iti plac vacantele si ai calatorit destul de mult pana acum. Ce destinatii ai vazut? Eu as spune: nu destule!

Astazi am pentru tine cateva tips-uri despre destinatiile ce merita vizitate in intreaga lume. De ce? Pentru ca sunt locuri unice, pentru ca ai ce vizita, ai ce vedea, te poti distra, poti cunoaste oameni noi, poti invata o multime de lucruri, te poti relaxa.

Bora Bora – Polinezia Franceza

Cu o lungime de 6.5 km si o latime de 4 km, Insula Bora Bora face parte din Pozlinezia Francera si este una dintre cele mai frumoase insule ale acesteia. Bora Bora este o insula vulcanica si a fost descoperita inaine de secolul IX de navigatorii polinezieni.
Astazi, Bora Bora este una din destinatiile exotice cele mai ravnite de cei ce vor o vacanta intr-un loc linistit, uitat de lume.

Praga – Cehia

Praga este construita pe 7 coline ce coboara spre raul Vltava. Orasul s-a format prin unirea a cinci orasele medievale iar acest lucru se poate vedea in cartierele istorice ale orasului. Multe cladiri s-au pastrat pana astazi, acest lucru oferind Pragai o frumusete aparte.

Praga se afla asezata de o parte si de alta a raului Vltava. Pe malul estic al raului gasim trei zone: Vechiul cartier evreiesc, Orasul vechi si Orasul nou. Micul oras si Cetatea se afla pe malul vestic al raului. Podul Carol face legatura intre cele doua parti ale orasului. Pornind de aici, poti vizita centrul istoric al Pragai.

Vei putea vizita: Palatul Clam- Gallas- construit in stil baroc, Capela Betleem, Piata orasului vechi, Casa memoriala Franz Kafka, Calea regala, Cimitirul evreiesc vechi, Muzeul evreiesc, Castelul din Praga, Piata Vaclav, Biserica Sf. Nicolae, Palatul Sternberg, Biserica Sf. Maria din Tyn si multe alte obiective ce te asteapta sa le descoperi.

Sydney – Australia

Cel mai cunoscut oras al Australiei este Sydney. Secretul orasului sta in tarmul stralucitor impodobit cu palmieri, golfuri si cu aproximativ 70 de plaje. Cand ajungi in Sydney ai grija sa faci o plimbare cu ferry boat-ul: vei vedea in acest fel multe din frumusetile orasului. Iar daca vrei sa vezi ceva cu totul deosebit, te sfatuiesc sa mergi in Sydney de Revelion – vei vedea aici unul dintre cele mai frumoase spectacole cu artificii din lume!

Paris – Franta

Orasul luminilor sau orasul iubirii. Parisul a primit de-a lungul timpului numeroase denumiri ce i s-au potrivit de fiecare data. Parisul este un oras potrivit oricarui tip de calator: de la cei ce cauta urme ale istoriei, la cei ce cauta linistea si relaxarea intr-un parc sau la o cafenea pe Champs Elysees, este potrivit copiilor, tinerilor si adultilor. La Paris ai mereu ceva de vizitat, ceva de facut sau ceva de vazut. Este un oras in care nu te vei putea plictisi niciodata si cred ca oricat de bine l-ai cunoaste, mereu vei mai avea un loc pe care sa nu-l cunosti.

Barcelona – Spania

Capitala Cataloniei si orasul lui Gaudi, Barcelona. Este unul dintre cele mai vizitate orase din lume. Sagrada Familia, cartierul Eixample si zona Las Ramblas sunt numai 3 dintre locatiile pe care trebuie sa le bifezi atunci cand ajungi in Barcelona.

Totodata, peste tot in Barcelona ai sa vezi ca Gaudi isi face simtita prezenta. Mergi pe jos in Barcelona, ai ce vedea! Este un adevart spectacol sa vezi strazile si cladirile unice aflate aici.

Buenos Aires- Argentina

Buenos Aires este una dintre cele mai renumite metropole ale lumii si mai este denumit si “Parisul sudului”. Poti vizita acest oras in orice prioada a anului dar e bine de stiut ca pe perioada verii (ianuarie-februarie) multe muzee sunt inchise. Cand vii aici ai grija sa vizitezi Plaza de Mayo, Casa Rosada (aflata in Plaza de Mayo), Catedrala Metropolitana, Monserrat, cartierul San Telmo.

Iti scriu cu drag despre locurile pe care le descopar si despre experientele de calatorie pe care le traiesc!

e-mail: carmina@travelwithasmile.net

Facebook Twitter LinkedIn Google+ YouTube Skype 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comentarii

  1. Pingback: Destination Tips (partea 1) |

  2. Bilete avion

    Toată lumea are atâtea de oferit și de fiecare dată când mai citim câte ceva mai adăugăm ceva pe listă, mai ales dacă ești un împătimit al călătoriilor.

  3. Florin

    si totusi destinatia cea mai accesibila pentru noi romani ramane tot Bulgaria sau o zi doua in Mamaia :))
    Vorba lu COnnect=r un weekend la mamaia face cat un sezon la varna ( ca e scump al naibii de scump)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *