De ce ai vizita o statie de metrou?O calatorie cu metroul este ceva obisnuit. Spre deosebire de alte mijloace de transport in comun , pot spune ca metroul este o varianta buna: pe langa faptul ca este rapid si nu exista varianta de a fi “blocat in trafic”, vara e ceva mai racoare la metrou, iar iarna este mai cald 🙂

Ce altceva ar putea oferi o statie de metrou?

Multe, daca ma gandesc la metroul din Moscova.

Te-ai gandit vreodata oare cum ar fi sa mergi la metrou si sa te simti ca intr-o galerie de arta? Cam asa te simti cand mergi in Moscova si ajungi in una din statiile de metrou.

Reteaua de metrou din Moscova, inaugurata in 1935, este una dintre cele mai elaborate retele de metrou din lume, iar fiecare statie de metrou are o alta tematica.

Dintre statiile cele mai frumoase fac parte Komsomolskaya, Kievskaya si Novoslobodskaya de pe linia cercului. Gasesti aici o arhitectura impresionanta si decoruri superbe. De exemplu, statia Kievskaya a fost terminata in 1937 si are peretii decorati cu mozaicuri.

M-am intrebat mereu de ce metroul din Moscova are o linie sub forma de cerc. Se spune ca atunci cand planurile metroului au fost aduse spre aprobare lui Stalin, acesta si-a asezat cana de cafea pe ele si asfel ar fi ramas o urma de cerc. Tori cei implicati in proiectul noii retele de metrou au inteles ca vointa lui Stalin ar fi aceea de a crea o linie in cerc si…au construit-o:)

Te poti bucura de muzeul subteran al Moscovei numai cu un bilet de intrare. Poti sta cat vrei sa admiri frumusetea si sa observi viata de zi cu zi a moscovitilor.

Este o incantare sa vezi ca exista astfel de locuri simple in care s-a pus mult talent si creativitate pentru a le transforma in niste opere de arta!

 

Iti scriu cu drag despre locurile pe care le descopar si despre experientele de calatorie pe care le traiesc!

e-mail: carmina@travelwithasmile.net

Facebook Twitter LinkedIn Google+ YouTube Skype 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comentarii

 1. Mariana

  Foarte tare! Cu atatea opere de arta s-ar putea sa zabovesti prin statie mai mult decat e cazul.
  Articolul tau mi-a adus aminte de un film pe care-l ador “In cautarea fericirii”.
  Te pup!

 2. robert

  Ooo!!! Super postare! Mai atins, rau de tot!!

  Poze superbe.
  Nu-mi amintesc ce statie de metrou duce la Conservatorul din Moscova. Se vorbeste ca e impresionanta. Ah! Ce-as da o fuga!..

  (Cel mai bun articol citit pe acest site: concis, rapid, profund. Vorbesc… din momentul in care m-am abonat.)

 3. Nicu

  Salut
  Ai un sait foarte frumos si cu siguranta de acum incolo o sa intru de fiecare data cand o sa primesc newslatter de la tine. Mi-ar placea ca la fiecare articol, mai ales cand vorbesti despre un anumit obiectiv turistic sa ai atasat cat mai multe imagini, iar daca pozele sunt facute de tine sau de cei care viziteaza acele locuri si iti trimit imiagini ar fi si mai k. Felicitari!

 4. Pingback: De ce ai vizita o statie de metrou? |

 5. Carmina Post author

  Multumesc tuturor pentru cuvintele frumoase. Ma bucur ca ati gasit aici lucruri interesante si va astept cu noi articole 🙂
  @Mariana: nu stiam filmul, il voi cauta si eu
  @Robert: sunt convinsa ca vei mai gasi articole care sa-ti placa si de aici incolo
  @Nicu: in acest articol pozele nu sunt facute de mine, insa atunci cand scriu despre locuri in care am fost si pe care le cunosc foarte bine am multe poze ale mele. Cu timpul, sper ca toate pozele pe care le voi posta sa fie facute de mine!

 6. Cazare

  wow… privind pozele imi dau seama ca metroul din Romania e jalnicc … chiar imi provoca placere sa merg cu metroul in Romania . Dar acum cand vad ce au altii , cand vad ca au ceva incomparabil cu ce avem noi , deja imi face scarba reteaua noastra de metrou .
  Oricum cést la vie.

  off topic vezi ca ai o mica greseala “”Te-ai gandit vreodata oare cum ar fi sa mergi la metrou SI S ATE simti ca intr-o galerie de arta?””

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *