Croatia, o destinatie spectaculoasaSituata in europa de Sud, Croatia este o destinatie potrivita pentru vacantele tale in orice sezon, insa pentru sezonul estival este destinatia perfecta.

Croatia face parte din tarile cu un peisaj spectaculos: o calatorie de-a lungul acestei micute tari te va purta prin zone foarte diferite – de la orase cu o istorie bogata, la parcuri naturale si la plaje stancoase sau plaje cu nisip.

Daca mergi in Croatia vara aceasta iti recomand sa urmezi un traseu cu masina tocmai pentru a admira frumusetile acestei tari.

Ai putea face o prima oprire in capitala, in Zagreb. Situat pe Valea Savei, intr-o regiune colinara, este ascuns de colina Gradec. Orasul, distrus de invaziile mongole din secolul XIII si reconstruit in acelasi secol, a devenit, in timpul dominatiei habsburgice(in anul 1557), capitala Croatiei. Este cel mai mare centru comercial, industrial si financiar al tarii, precum si un important centru cultural si universitar.

Zagrebul poate oferi vizitatorilor sai atmosfera baroca a “Orasului de sus”, variate posibilitati de petrecere a timpului liber, fie la cumparaturi in marile magazine, fie pe stradutele intesate de suveniruri. Este un oras verde, cu multe parcuri, muzee si imprejurimi pitoresti.

Se spune ca a manca este un “sport national” in Croatia. In Zagreb veti gasi nenumarate locuri pentru a practica acest “sport”. Totusi, varietatea meniurilor este destul de restransa deoarece majoritatea restaurantelor ofera cam aceleasi meniuri. Domina frigaruile precum si prepartatele din bucataria italiana.

Viata de noapte in Zagreb este variata dar nu evidenta: trebuie sa descoperi unde se afla distractia. In ultima perioada s-au dezvoltat numeroase cluburi si baruri noi, in jurul Lacului Jarun.

Dupa ce ai testat atat felurile de mancare delicioase cat si distractia din Zagreb, nu uita ca ai de vizitat: Piata Ban Jelacic, Strazile Vlaska si J. Branjuga, Kaptol si Catedrala Dolac, principala piata a orasului, Poarta de Piatra, Piata Sf.Mark, Piata Sf.Katarina, Turnul Lotrscak, Piata Petar Preradovic, Piata M. Maruluic, Piata King Tomislav, Gradinile botanice, Muzeul arheologic.

Un loc pe care trebuie neaparat sa il vezi in Croatia este Parcul Natural Plitvice. Impanzit de cascade, parcul Plitvice este unic in lume. Raul Plitvice face parte din aceasta rezervatie naturala, are 4km lungime si formeaza cea mai mare cascada a acestei rezervatii(cascada are o inaltime de 76m). Poti vizita rezervatia folosind mici podete de lemn, foarte bine integrate in acest peisaj salbatic.

Pe langa aceste frumuseti Croatia este cunoscuta si pentru peisajele superbe pe care le are de-a lungul Coastei Dalmate. Aceasta zona mai este denumita si “perla Marii Adriatice”, iar cel mai cunoscut oras de aici este Dubrovnik. Pe langa orasul ce te face sa te intorci in trecut si sa traiesti intr-o lume demult apusa, zona Dubrovnik este si o zona cunoscuta pentru litoral. Aici se gasesc mai multe sate pescaresti ce isi au farmecul lor: Plat, Srebeno, Mlini sunt doar cateva dintre ele. Pe langa acestea, plajele din Dubrovnik sunt dintre cele mai ravnite din lume.

Iti scriu cu drag despre locurile pe care le descopar si despre experientele de calatorie pe care le traiesc!

e-mail: carmina@travelwithasmile.net

Facebook Twitter LinkedIn Google+ YouTube Skype 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *