Ce echipament foto vei folosi in #FotoExpeditiahttp://fotoexpeditia.travelwithasmile.net/

De cand am lansat tabara #FotoExpeditia am primit o multime de intrebari legate in special de fotografia de pestera, de echipamentul necesar pentru a intra in pestera si de echipamentul foto pe care il vom avea la noi.

Saptamana trecuta am stat de vorba cu Cosmin Berghean, fotograf si speolog ce ne va fi alaturi in tabara #FotoExpeditia si am povestit despre fotografia de pestera si despre cum vom fi imbracati pentru a intra in Huda lui Papara (toate acestea sunt asigurate in tabara: costum de neopren, casca, surse de iluminat). Gasesti interviul aici.

Cosmin va sustine workshopul despre fotografia de pestera chiar la fata locului, in pestera Huda lui Papara si daca ai intrebari le poti nota de acum si il poti intreba pe Cosmin in tabara.

Alaturi de noi in tabara #FotoExpeditia va fi Mihai Olaru, Manager Nikon Professional Services, iar el va asigura consultanta din punct de vedere al tehnicii fotografice.

L-am rugat pe Mihai sa ne povesteasca putin despre echipamentul foto pe care il va pune la dispozitia participantilor in tabara #FotoExpeditia. Gasesti mai multe informatii in interviul de mai jos:

Carmina: Buna Mihai, multumesc ca ai acceptat invitatia mea.

Mihai: Buna Carmina, invitatia ta este este o provocare pentru mine deoarece Trascau reprezinta muntele meu de suflet, iar fotografia este marea pasiune…

Carmina: Spune-mi cate ceva despre fotografia de pestera. Din cate stiu, acest tip de fotografie nu este abordat de prea multi fotografi din Romania. De ce?

Mihai: Fotografia de pestera nu este tocmai usor de abordat deoarece pe langa echipamentul specific de explorare a pesterii, este nevoie si de echipament foto si mai ales multe surse de lumina. Apoi tine de maiestria fotografului de a lucra cu aceste surse de lumina pentru a pune in evidenta peisajele specifice din pestera.

Carmina: Ce fel de echipament foto recomanzi pentru fotografia de pestera? 

Mihai: Pentru fotografia de pestera recomand aparate cu rezolutie mare, gen Nikon D800 sau D7100, iar ca obiective cele superangulare sau fisheye, neaparat trepiede pentru stabilizarea aparatului, telecomanda si mai ales surse de lumina continua.

Carmina: Da-mi cateva exemple de aparate si obiective pe care le vei aduce in tabara din octombrie in pestera Huda lui Papara.

Mihai: Pentru tabara din octombrie voi aduce aparate atat pentru incepatori cat si pentru avansati, de exemplu: Nikon D800, Nikon D600, Nikon D7100, Nikon D5200 si obiectivele superangulare Nikkor 10-24mm f/3.5-4.5, Nikkor 18-35mm f/3.5-5.6, Nikkor 16-35mm f/4, Nikkor 10.5mm f/2.8 Fisheye, insa vor fi si teleobiective.

Carmina: Ce recomanzi unei persoane care face pentru prima data fotografie de pestera?

Mihai: Recomand in primul rand sa asculte sfaturile celor care il coordoneaza cu privire la exploatarea pesterii si sa aiba foarte mare grija de echipament la deplasarea in pestera deoarece intensitatea luminii este redusa si te poti accidenta foarte usor. Apoi recomand sa aiba asupra lui lanterna sau frontala si eventual cu acumulatori de rezerva.

Carmina: In tabara vei fi prezent si tu si vei aduce aparate de test Nikon. Stiu ca iti place sa explici tuturor cum se folosesc aparatele si nu numai. La ce anume se pot astepta cei care vor veni in tabara de la tine?

Mihai: Cei care vin in tabara vor putea testa echipamentul Nikon pe care il voi aduce si aici ma refer la aparate si obiective, voi oferi servicii de consultanta cu privire la alegerea echiapmentului adecvat pentru fiecare gen de fotografie, cu privire la serviciile oferite de Nikon in Romania si nu in ultimul rand cu privire la Nikon Professional Services. Apoi voi fi si ghid pentru Muntii Trascau pe care ii cunosc foarte bine si voi duce participantii in locuri de unde vor putea realiza fotografii bune.

Carmina: Multumesc pentru ca ti-ai gasit timp sa vorbim despre fotografia de pestera. Daca vrei sa transmiti ceva cititorilor Travelwithasmile.net te rog sa imi spui.

Mihai: Sa nu lipseasca din aceasta tabara pentru ca a realiza fotografii de pestera nu e usor si sa vina sa exploareze Trascaul, e un taram minunat!!!

Detalii despre tabara #FotoExpeditia gasesti aici: http://fotoexpeditia.travelwithasmile.net/

Tot aici ai si formularul de inscriere in tabara.

Inscrie-te pana pe 11 septembrie si ai 20% reducere.

Iti scriu cu drag despre locurile pe care le descopar si despre experientele de calatorie pe care le traiesc!

e-mail: carmina@travelwithasmile.net

Facebook Twitter LinkedIn Google+ YouTube Skype 


 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comentarii

  1. Pingback: In recunoastere la Huda lui Papara, Cascada Vanatare, Piatra Secuiului | Travel with a Smile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *