Carnavalul de la Venetia Editia 2013Ieri s-a incheiat Carnavalul de la Venetia, editia 2013.

Carnavalul de la Venetia este unul dintre cele mai cunoscute si indragite evenimente de peste an. Romantismul Venetiei se imbina perfect cu costumele de epoca si cu atmosfera rupta parca dintr-o poveste care invaluie orasul pe perioada Carnavalului.

In fiecare an timp de 2 saptamani, Venetia cea de odinioara revine parca la viata. Orasul este impanzit de evenimente si de oameni de-altadata.

Carnavalul poate fi usor denumit si “festivalul mastilor” deoarece in aceste 2 saptamani orasul este impanzit de oameni purtand masti cat mai variate: de la masti cu pene la masti foarte colorate si stralucitoare si nu in ultimul rand masti reprezentand personaje din Commedia del Arte. Spectacolul mastilor nu ar fi definit daca nu ar fi insotit si de costumele de epoca si de muzica traditionala vremurilor trecute.

In cele 2 saptamani de Carnaval au avut loc diverse activitati care au culminat cu cele 2 ceremonii: cea de deschidere si cea de inchidere a Carnavalului. Totodata, nu putea lipsi concursul la care a fost premiata cea mai frumoasa masca!

Si daca tot vorbim de premii la editia din 2013 a Carnavalului au fost acordate 2 premii la concursul organizat pe 10 februarie:

  • premiul “cea mai colorata masca” a revenit unei familii formate din 4 persoane care au purtat costume reprezentand “Luna Park”
  • premiul “cea mai frumoasa masca venetiana” a fost castigat de cei care au interpretat prin mastile si costumele purtate tema “in cautarea timpului pierdut”

Ca si in anii trecuti, evenimentul a beneficiat de o multime de activitati distractive dar si culturale. Gasesti programul complet al activitatilor aici.

Ca sa iti faci o imagine completa asupra a ce s-a intamplat la carnaval anul acesta poti accesa galeria oficiala de fotografii din care iti prezint si eu cateva imagini (drepturile de autor aoartin siteului oficial al Carnavalului de la Venetia)

Iti scriu cu drag despre locurile pe care le descopar si despre experientele de calatorie pe care le traiesc!

e-mail: carmina@travelwithasmile.net

Facebook Twitter LinkedIn Google+ YouTube Skype 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *