Carnavalul de la VenetiaSe spune că Veneţia este cel mai frumos oraş din lume. „Prefer să fiu în Veneţia într-o zi ploioasă decât în orice altă capitală într-o zi frumoasă” spunea Herman Melville surpinzând astfel în câteva cuvinte frumuseţea Veneţiei.

Veneţia este oraşul îndragostiţilor, oraşul misterios al celor mai tainice poveşti de dragoste. Labirintul creat de străduţele şi canalele de aici îi dau oraşului o frumuseţe aparte, o imagine idilică ce pare a fi diferită în fiecare anotimp. Romantismul se află peste tot în jur, mai ales la apus când strălucirea stelelor şi lumina lunii se oglindesc în canalele ce împânzesc oraşul.

Există o perioadă în care frumuseţea şi misterele Veneţiei sunt parcă mai intense: în timpul vestitului Carnaval de la Veneţia. Carnavalul are loc la începutul fiecărui an şi este un eveniment cu tradiţie. Primul Carnaval a avut loc în secolul al XIII-lea, iar pe atunci măştile erau purtate numai de oamenii bogaţi sosiţi în oraş care doreau să nu fie recunoscuţi de ceilalţi. Mai târziu, toţi veneţienii au început să poarte atât măşti cât şi costume şi intrau astfel în spiritul festiv al Carnavalului.

Până în secolul al XVII-lea Carnavalul de la Veneţia era un punct de atracţie mai ales pentru tinerii aristocraţi care petreceau o perioadă destul de lungă vizitând atracţiile culturale ale Italiei. Legenda spune că aceşti tineri veneau la Carnavalul de la Veneţia pentru a se costuma, pentru a juca jocuri de noroc, pentru a merge la operă şi totodată pentru compania doamnelor. Între anii 1600-1840 numărul celor ce veneau la Veneţia pentru Carnaval ajungea la 30 000, contribuţia acestora la economia veneţiană fiind semnificativă.

Astăzi, Carnavalul de la Veneţia durează aproximativ două săptamâni, iar cele mai frumoase momente sunt Festivitatea de deschidere a Carnavalului şi Festivitatea de închidere. La aceste festivităţi participă prinţi, prinţese, ostaşi veniţi de peste secole, bufoni şi multe alte personaje ce pot fi văzute pe străduţele si aleile Veneţiei costumaţi în cele mai strălucitoare costume şi purtând măştile cele mai originale. În această perioadă atmosfera oraşului este unică, parcă totul este cuprins de magie.

În 2011 Carnavalul de la Veneţia va avea loc la finalul lunii februarie. Carnavalul va începe în 24 februarie şi se va încheia pe 10 martie, perioadă în care vor avea loc mai multe festivităţi pe străzile Veneţiei şi totodată în numeroase alte locuri precum teatre, şcoli, muzee.

Dacă vrei să te bucuri de o atmosferă aparte, merită să mergi măcar o dată în viaţă la un astfel de Carnaval!

 

Iti scriu cu drag despre locurile pe care le descopar si despre experientele de calatorie pe care le traiesc!

e-mail: carmina@travelwithasmile.net

Facebook Twitter LinkedIn Google+ YouTube Skype 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comentarii

  1. Pingback: Carnavalul de la Venetia Editia 2013 | Travel with a Smile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *