3 calatorii in trecutA calatori in ziua de astazi este ceva obisnuit. De fiecare data cand mergi intr-un loc nou cunosti oameni, locuri, traditii si obiceiuri.

Cum ti s-ar parea sa faci o calatorie in trecut? Poate ca ai facut deja cateva “calatorii in trecut” atunci cand ai vizitat un oras medieval, un castel vechi sau un loc retras, parca pierdut de lume.

Ai auzit de Muzeul Etnografic din Riga, Letonia? Astazi te poti plimba prin acest muzeu (construit in aer liber) si poti vedea si trai viata simpla a letonilor din secolul XIX. Te poti plimba pin padurea aflata in apropiere si poti admira casele construite in stil traditional, case de pescari, mori de vant, ferme construite din lemn.

Parcul National Gorkhi- Terelj din Mongolia este o alta destinatie pe care daca o vizitezi te vei simti ca si cum ai pasit intr-o alta lume, in trecut. Parcul se afla la o altitudine de 1600m, la aproximativ 80 km de capitala Ulaanbaatar. Situat intr-un peisaj alpin superb, gasesti aici locuri numai bune pentru drumetii, catarare, inot (in apa rece ca gheata), rafting, echitatie si ski pe timp de iarna.

Daca ai ocazia sa mergi in Mongolia, viziteaza o familie mongola care locuieste inr-o coliba traditionala (numita “ger”) pentru a simti cu adevarat cum este sa traiesti aici.

Insula Kiriwina este cea mai mare dintre Insulele Trobriand, aflate in estul Noii Guinee. Este insula ce si-a pastrat de-a lungul timpului atat peisajele rupte din paradis cat si activitatile de zi cu zi. Daca ajungi in Kiriwina te vei putea bucura de  o frumoasa padure tropicala , de nenumaratele orhidee ce decoreaza intreaga insula, de marea de o culoare turcoaz unica. Totodata, daca esti suficient de atent in jurul tau vei putea observa viata obisnuita a localnicilor cu activitatile lor ce par a fi neschimbate de secole: aici se gateste yam (cartof dulce), se construiesc colibe si se sculpteaza in lemn de trandafir sau abanos. Unde altundeva in lume ai mai intalnit aceste activitati?

Orice calatorie are farmecul ei. Indiferent unde anume alegi sa mergi vei avea ceva de vazut si de invatat. E uimitor cat de reale par si astazi aceste locuri uitate parca de lume. Fumusetea de odinioara a fost pastrata pana in zilele noastre si sper ca acest lucru sa nu se schimbe niciodata.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − twelve =