2 ani de la Wine & Travel Wedding Party

Și-au trecut 2 ani de la cea mai frumoasă “petrecere în deplasare”. Așa îmi place să îi spun zilei de 7 iulie, ziua în care ne-am dus prietenii cei mai apropiați la munte cu un scop precis: nunta noastră.

De când am primit cerea în căsătorie într-un restaurant micuț din Graz într-o seară de iarnă când exploram Piețele de Craciun ale Austriei, am știut că nunta noastră va fi una specială. Nu mi-am imaginat ceva anume în acel moment, însă am știut că va include pasiunile mele și ale lui Călin legate de fotografie, călătorii și vinuri. Și nu va semăna cu nimic cu o nuntă obișnuită.

Pornind de la ideea asta, nu ne-am stresat deloc și am ales să lăsăm să vină totul natural. Habar nu aveam de unde să începem pregătirile așa că ne-am axat pe ceea ce știam că ne place: să fim în natură, înconjurați de familie și prieteni și să facem totul …după cum ne taie capul. Așa că am început să ne imaginăm cum va fi ziua asta.

Dacă te întrebi de ce scriu despre nuntă pe blogul de călătorii, iată: nunta noastră a avut tema “Wine & Travel”, am visat și am construit câte puțin în fiecare zi până când visul nostru a ajuns să devină realitate.  Cum mi-am dorit mereu să spun povestea asta, iată că a sosit timpul.

Nu am reușit să fac asta până acum, însă astăzi se fac 2 ani de la cea mai frumoasă zi din viața noastră, așa că, dacă tot a fost cu călătorii, am zis să îți povestesc și ție despre ea. Cine știe, poate pe viitor te vei inspira de aici pentru momentele importante din viața ta și vei alege să le faci și tu “în deplasare”.

Primul lucru la care m-am gândit a fost rochia. Da, știu, era de așteptat. Însă nu am știut de unde altundeva să încep așa că am luat lucrurile pe rând, în ordinea în care au venit.

Cam cu 6 luni înainte de ziua aleasă ne-am imaginat cum doream să arate locul și ziua nunții noastre: să fie undeva în natură, pe cât posibil în afara orașului, să fie un loc micuț care să aibă o poveste unde să ne putem invita familia și cei mai apropiați prieteni, să fie un loc drag nouă, fotogenic și, pe cât posibil, să putem adapta totul stilului nostru – adică să nu ni se impună ceva anume ci să avem libertatea de a visa și de a face lucrurile să se întâmple întocmai. Și, nu în ultimul rând, să găsim un astfel de loc disponibil pentru o nuntă anunțată într-un timp atât de scurt!

Primul loc care mi-a venit în minte a fost unul ce ne-a devenit drag în ultimii ani: centrul de echitație Potcoava Mountain Hideaway situat în județul Dâmbovița, la 120 km de București. Îndeplinea toate criteriile la care ne puteam gândi (locație în mijlocul naturii, în afara orașului, cu loc suficient pentru o petrecere restrânsă, un loc făcut din pasiune cu o poveste extraordinară, un loc care ne reprezintă de câțiva ani încoace de când l-am descoperit) și unul în plus: nu mai organizaseră nunți până la acel moment iar acest lucru m-a bucurat mai mult decât dacă ar fi fost să aleg un loc cu tradiție în astfel de petreceri. De ce? Pentru că iubesc să organizez evenimente și excursii tematice de când mă știu iar de data aceasta am avut o nouă provocare: să organizez alături de ei de la zero o nuntă ce se construia pe parcurs ce trecea timpul. Și nu orice nuntă, ci nunta noastră. M-a bucurat enorm deschiderea lor așa că cu câteva luni înainte de ziua aleasă, aveam locația stabilită și puteam să ne apucăm de visat. Trebuie să recunosc: a fost prima locație care mi-a venit în minte, mi-a plăcut tare mult ideea și încă din acel moment “am știut” că aici e locul! (chiar înainte să întreb de disponibilitate).

Am dat atunci un nume nunții noastre: ”Wine & Travel Wedding Party” și, implicând ideea călătoriei în această petrecere, am stabilit că va fi o petrecere restrânsă în aer liber, mai mult de zi decât de seară pentru a ne bucura din plin de priveliște și de tot ce ne înconjoară, la care vom invita cei mai apropiați oameni de sufletul nostru.

Și pentru că am ales un centru de echitație pentru ziua cea mare, am vrut să includem cei 13 cai blonzi din rasa Haflinger pe care îi deține acesta, în evenimentul nostru. Așa am stabilit să ne urcăm pe cai în loc să dansăm tradiționalul “dans al mirilor” și să le oferim ocazia invitaților noștri să ia parte la plimbarea noastră călare și la ședința foto dedicată. După cum se vede în fotografia de mai jos, căluții Nelly(cea cu flori pe cap) și Steward au fost bucuroși să ne însoțească în această zi.

Să mai spun că rochia de mireasă a fost făcută pe criteriul “vreau să mă pot urca pe cal cu ea”? Iar Lucia Roșca a creat un design prin care a știut cum să îmi îndeplinească dorința și în același timp să îmi ofere o rochie simplă, care să mă reprezinte, ușoară și foarte potrivită pentru tematica aleasă la nuntă și pentru locul în care urma să aibă loc petrecerea. Și nu, nu am avut un model anume de rochie ci m-am gândit la partea practică a lucrurilor – voiam să mă pot mișca în voie, să mă pot urca pe cal și să mă simt bine cu o rochie vaporoasă la început de iulie când se anunțau călduri destul de mari.

Nici nu știu când au trecut cele câteva luni pentru că mi s-au părut a fi zile iar momentul mult așteptat a părut că a sosit mai repede decât credeam.

7 iulie 2018 a fost o zi cu soare și cu nori. A fost “ziua noastră”, iar totul a decurs cum am visat.

Bineînțeles, ca la orice eveniment, elementul neprevăzut și-a făcut simțită prezența – ploaia nu ne-a dat pace timp de vreo două ore, însă tocmai asta ne-a făcut să ne bucurăm și mai mult de soarele care a răsărit apoi și de lumina extrem de frumoasă pe care am păstrat-o ca amintire în suflet și în fotografii.

Ideea de a avea o petrecere tematică și mai ales dress code-ul “fără tocuri și fără cravată” (nici noi n-am avut) i-a făcut pe invitații noștri să zâmbească și au venit cu chef de călătorie chiar cu o seară înainte de eveniment și cu chef de a petrece o nuntă cât un întreg weekend la munte.

Ne-am bucurat enorm să avem un weekend întreg la dispoziție să petrecem alături de cei dragi în loc de o singură seară, acesta fiind unul dintre lucrurile cele mai de preț de care am avut parte. Și asta apropos de a-ți face nunta în deplasare – a fost o idee extraordinară să organizăm un weekend de momente frumoase și tihnite la munte în locul unei singure seri aglomerate undeva în oraș.

Și pentru că tema nunții noastre a fost legată de vin, tot ce ne-a înconjurat a fost legat de licoarea lui Bacchus: de la decorurile de exterior la cele de interior, de la aranjamentele florale de pe mese (realizate cu mult talent și dedicare de Cristina Cotler) la mărturiile pentru invitați (acestea din urmă fiind făcute cu drag de către mine, Călin și nașii noștri), la bijuteriile purtate (semnate de Contemporia) și la tortul servit în acea seară – acesta a fost și el realizat după conceptul nostru “wine & travel” cu mult talent și gust extraordinar de bun de Cofetaria Art Dessert (spre deosebire de multe alte torturi încercate la nunți, din al nostru n-a mai rămas nici o bucățică; compoziția din tort se numește “Elena” și o găsești la cofetărie sub formă de prăjituri dacă vrei să încerci și tu).

Tortul Wine & Travel: 2 calatori indragostiti cu rucsac in spate pe drumul vinului

În plus, unul din cele mai așteptate momente ale zilei a fost degustarea de vin pe care am pregătit-o special cu vinurile cramei de unde a pornit pasiunea noastră pentru vin – crama Château Vartely din Republica Moldova, prezentă în România prin cei de la Produse Moldovenești.

Și pentru că toți invitații “trebuiau” să asculte ce are de spus mireasa, m-au ascultat povestind despre toate cele 3 vinuri propuse la degustare, plus despre spumantul de la început. Dar despre asta revin cu un articol dedicat – pe Winesday, locul meu de joacă în ale vinurilor.

Au trecut 2 ani de atunci și încă nu-mi vine să cred că a trecut atâta timp!

Și, uitându-mă la fotografiile de la nuntă (am adăugat o parte din ele în acest articol), mă cuprinde nostalgia dar și bucuria de a-l fi ales pe Alin Popescu să ne fie fotograf la nuntă. Alin a reușit să imortalizeze cel mai frumos eveniment al nostru și sperăm să fie pe recepție și pe viitor când mai avem evenimente importante.

Mă bucur din suflet că, odată cu nunta noastră, cei de la centrul de echitație și pensiunea Potcoava Mountain Hideaway au deschis “sezonul de nunți” cum îmi place să îi spun. Adică am fost “deschizători de drumuri”. De atunci și până în prezent au organizat mai multe nunți și botezuri în aer liber sau în interior, punând la dispoziție celor care le-au trecut pragul întreaga locație, toată atenția și dedicarea lor în crearea unor evenimente unice. Recomand cu drag locația pentru petreceri restrânse în cadrul restaurantului și terasei lor (aici am avut noi petrecerea), dar și pentru petreceri cu până la 150 de invitați în cadrul cortului-hambar ce a fost construit ulterior. Detalii despre toate acestea găsești aici, iar despre locația în sine (pensiune, centru de echitație) cu toate noutățile apărute în ultimii ani tocmai ce am scris acum câteva zile și găsești articolul meu aici.

Pentru noi locul acesta a fost perfect: ne-am dorit o petrecere restrânsă, departe de agitația orașului, într-un loc care să ne reprezinte și în care să fim înconjurați de natură și oameni frumoși.

Și pentru că și eu și Călin suntem mici antreprenori, am ales cu grijă furnizorii pentru toate serviciile de care am avut nevoie în organizarea nunții noastre. Ne place să susținem micile afaceri așa că în acest articol am menționat și numele celor la care am apelat tocmai pentru ca și alții să afle le ei. Noi am fost mai mult decât mulțumiți de serviciile lor.

Revenind la ideea de “nuntă în deplasare”.

Știu că de câțiva ani este în trend acest tip de nuntă și că sunt cupluri care aleg să își organizeze nunta chiar și în afara țării. Noi nu am făcut nuntă la Potcoava de dragul trendului ci pentru simplul fapt că pentru noi călătoria este un stil de viață și ne-am dorit mult să ne aducem oamenii dragi în locul în care ne regăsim cel mai mult. Iar pentru o zi călduroasă de vară (și cu ploaie, pentru noroc) o destinație la munte a fost perfectă pentru noi. Și, așa cum scriam și mai sus, ne-a plăcut mult ideea de a organiza ceva pentru un weekend întreg mai mult decât pentru o seară. În felul acesta i-am implicat și pe cei dragi în organizare și, cred eu, s-au bucurat și mai mult alături de noi în zilele acelea.

Așa că dacă și ție îți plac călătoriile și te reprezintă, ia în calcul că pe viitor orice eveniment de suflet ai avea, poți să îl organizezi undeva la munte, la mare, în natură sau oriunde îți spune inima că “e locul tău”!

PS: o parte din cuvintele din acest articol au apărut și în Revista Nunta – ediția printată din iunie 2019, dar și în articolul de pe siteul lor. Le mulțumesc pe această cale!

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *